Гусениця Хтону дебютує з демозаписом

Днями данжн-сінт проєкт Гусениця Хтону оприлюднив свій перший демозапис. На ньому херсонський артист заглиблюється в почуття містики й моторошності.

Обидві композиції Олег, автор музики проєкту, написав улітку, коли врятувався від обстрілів Херсону й виїхав звідти.

"Після 24 лютого ми опинилися в окупації, змушені дивитись як місто поступово занурюється в трохи сюрреалістичний, але дуже жорстокий кошмар. У нас були невдалі спроби виїхати: і коли зламалася машина, і коли окупанти почали викручувати на максимум абсурдні вимоги до документів і змушували людей тижнями стояти в багатокілометрових чергах на КПП. Власне, Гусениця саме про це – про страх опинитися в пастці, звідки нікуди тікати", – розповідає виконавець Неформату.

Початково музикант хотів утілити свій музичний задум у жанрі блек-метал, але цьому завадили інструментальні обмеження – він вивіз із собою лише ноутбук. Тим не менш, дечого йому вдалося досягти незалежно від жанру, зокрема надати своїй музиці касетного звучання.

"Я хотів відтворити на комп'ютері запис на касетний програвач, у плані звуку, вайбу, і навіть у плані роботи – працювати так, наче в мене є обмеження в 4 доріжки. Це не має ніякого практичного сенсу, але я виявив експериментальним шляхом, що подібні обмеження допомагають звести трек до купи, а в мене завжди були проблеми з закінченням проєктів", – додає Олег.

Загалом він надихався творчістю Coil, саундтреком Vangelis до стрічки "Blade Runner" й іншою супровідною музикою до старих науково-фантастичних фільмів.

Назву проєкту й натхнення для нього, окрім описаного вище, частково дала дилогія Пірса Ентоні – "Хтон".

"Хтон – це планета-тюрма, звідки за сюжетом неможливо втекти. Гусениця – це, своєю чергою, одна з головних істот-вартових, яка специфічним чином уплітає ув'язнених в сегменти свого тіла".

Тепер же музикант працює над мініальбомом, про який відомо одне – за сприятливих обставин ми його почуємо восени.

Гусениця Хтону – експериментальний проєкт, який заснував херсонський музикант Олег у 2023 році. Артист пише музику протягом великої частини свого життя, але почав публікувати її лише зі створенням цієї формації. Наразі в її дискографії дебютний демозапис.