ПРАЩУР випускає реліз-колаборацію

Сьогодні виходить результат колаборації дроун-гурту ПРАЩУР із письменником Євгеном Ліром та художницею Натою Фріден – два треки під назвою "СТЕПОВА".

Ця музика є переосмисленням роману Євгена Ліра "Степовий Бог" та водночас супроводом до нього.

"Книга вийшла до війни з обіцянкою, що буде альбом-супровід від Олекси Блїдого. Втім, через карантин та початок війни, робота постійно відкладалась. Так, коли учасники ПРАЩУР Олекса та Сашко опинилися у Львові влітку-восени 2022-го, 40-хвилинний моноліт, сповнений нервового спокою, було створено", – йдеться в пресрелізі.

Обидві композиції, за задумом музикантів ПРАЩУР, не складають повноформатний альбом, попри їхню тривалість. Текст та гітарні партії написав Олекса, а синтові – Сашко

Настрій та переживання, втілені у музиці, виконавці взяли із книжки, але сама історія композицій є окремою.

"Кожен учасник колаборації вклав свою власну темряву в Степ, з метою трансформувати її крізь смерть надії до цілковитого очищення. Моноліт, в якому закарбована історія про зустріч суфія з Ніщо десь в Дикій Порожнечі Степу, що починається Ніде і не має ані продовження, ані кінця, хаотично відбуваючись".

Так арт, який виконала Ната Фріден, теж є автономною частиною цієї спільної праці.

"На обкладинці зображена зустріч із Ніщо, наскільки це можна передати легко для людського сприйняття".

Ната також малювала візуальні образи до "Книги вигаданих неістот" Євгена Ліра.

ПРАЩУР – гурт із Харкова, що складається з колишніх учасників Soom періоду ЕР "Жах і Огида" (2015) – Олекси Блїдого (гітара/вокал) та Руслана Лежніна (бас), а також клавішника Саші. У цьому проєкті музиканти поєднують елементи українського фольклору, мінімалізм та важкий звук.

ПРАЩУР в мережі:

https://www.facebook.com/prascvr
https://www.instagram.com/prascvr_strong

Фото обкладинки – надали виконавці