Gravitsapa оприлюднили старі записи й анонсують альбом

Нещодавно авангардний рок-гурт Gravitsapa видав свої найперші записи – вони датуються 2005 роком. "Demos" виходять напередодні нового альбому колективу "Concert No1 '23.23' (For chamber duo with looper and Polivox)".

Записи "Demos", укупі з іншими релізами гурту, унаочнюють зміни, яких зазнавала музика Gravitsapa за 17 років існування колективу.

"Нам здається, що сам по собі творчий шлях, який ми вже пройшли, є достатньо цікавим явищем, яке ми мали би десь зафіксувати. І от, ці перші демо були першою точкою координат на цьому шляху. Ми не сказали би, що ці демо представляють велику творчу цінність (скоріше, історичну), але без них не можна побачити весь шлях, який ми вже пройшли", – розповідає Олександр Жабокрицький, засновник гурту, Неформату.

За його словами, на фоні музики з нового альбому, здолана відстань здаватиметься досить великою.

Новий альбом гурту, "Concert No1 '23.23' (For chamber duo with looper and Polivox)", вийде вже 23 лютого.

"За 17 років існування нашого гурту, ми декілька разів переосмислювали музику, і цей новий реліз буде також відрізнятись від попередніх".

Перший трек з нового альбому, "Plebs Electa", вже доступний для прослуховування. Нагадаємо, що попередній реліз гурту, альбом "DEMO-2", вийшов у 2016 році. 

Gravitsapa – львівський авангардний рок-гурт, заснований у 2005 році. Колектив записав два мініальбоми, а також повноформатний альбом "DEMO-2" (2016). Gravitsapa часто називають піонерами української math-rock сцени. Гурт об'єднує у своїй творчості напрямки академічної авангардної музики й андеграунду.

Gravitsapa в мережі:

https://www.facebook.com/gravitsapaband

Фото обкладинки – надали виконавці