DZ’OB вдався до магії на новому синглі

Електроакустичний гурт DZ’OB сьогодні представив свій сингл "Зомовляння" на всіх популярних стримінгах.

Музичну роботу випустив лейбл Jazz-o-Tech, а створена вона була за підтримки програми Cooperation Camp "Music is the Answer" та Music Export Ukraine. Раніше сингл вийшов на Bandcamp, звідки зароблені ним гроші були перераховані організації "Повернись Живим".

Цей сингл написав та спродюсував Олексій Бадін, віолончеліст гурту, у співпраці із Маттіа Прете, берлінським діджеєм та продюсером, керівником Jazz-o-Tech та засновником Aurora Techno. Маттіа написав для композиції свою електронну партію.

"Трек має темну та тривожну атмосферу. У міру того, як грув зростає та набирає обертів, він стає експериментальною формою ламаного техно з примхливими звуками гобоя та фагота, які ведуть у невідоме. Пульсуюча електронніка та напружені струнні продовжують створювати драматичну атмосферу в цій композиції", – діляться виконавці в пресрелізі.

Назва треку відсилає до одного з видів української народної магії.

"Заговорами можуть зачаровувати предмети чи людей, це походить від язичницьких молитв і заклинань, які спочатку базувалися на вірі в силу людського слова. У "Зомовлянні" слова спрямовані на те, щоб ворог, який прийшов на українську землю, заснув навіки. Цей важливий меседж в такі спустошливі для українців часи".

DZ’OB – гурт із п’яти учасників із Дніпра, в складі інструменталу якого гобой, фагот, скрипка, віолончель, ударні та електроніка. Колектив був заснований у 2014 році. Їхні живі концерти поєднують музичну винахідливість із академічністю.

DZ’OB в мережі:

https://found.ee/zamovliannia
https://www.facebook.com/DZOB.ensemble/

Фото обкладинки – надали виконавці