ПРАЩУР випустив трек-заспокійливе

Нещодавно формація ПРАЩУР видала новий сингл "ПОКРУЧ", що виник в результаті дослідження стіни звуку як явища.

"Трек був записаний та зведений до війни, влітку минулого року він вже існував та кружляв у колі посвячених в тему амп воршіпа та первісного сюрреалізму", – ділиться Олекса Блідий, гітарист та вокаліст проєкту, із Неформатом.

"Натхнені пошуками балансу медитативності та стіни звуку, ми захотіли записати трек за мотивами джемів з бутлегу "ТРОЩИТИ" та побудувати все навколо первісного мінімалістичного ріфажу."

Початково цей трек був одним із записів для шухляди, який музиканти написали, щоб чіткіше зрозуміти, в якому музичному напрямку їм далі рухатися. Двоє постійних учасників колективу, Олекса та Сашко (а цього разу і басист Руслан), поставили собі за мету створити "масивне звукове полотно" за наявності мінімальних ресурсів.

"По суті, хотіли вичавити максимум стіни звуку з низьконалаштованих гітар, двох лампових підсилювачів, сінтів та драммашини, а головним мелодійним інструментом, чи не вперше, зробити вокал."

Що стосується змістового наповнення, воно натхненне сумішшю "первісних анімістичних вірувань, ісламських медитативних практик суфізму та лавкрафтіанських культів".

"Втім, все це радше про віднайдення спокою та рівноваги у прадавніх містичних процесіях, тоді як сингалонг "я буду трощити твою макітру поки ти не здохнеш, клятий покруч" народився з ненависті до власного минулого та до зовнішнього й внутрішнього ворога країни."

Як не дивно, процитовані рядки народилися ще до початку війни, а про сам трек музиканти забули й згадали лише післе обстрілів Харкова.

"Так, після невдалих спроб послухати надто інтенсивну перевантажену емоціями музику, на очі потрапив цей трек, що запам'ятався ще до війни заспокійливим, а таке послання до покруча пролунало аж надто своєчасно. Тому ми вирішили поділитися заспокійливим з усіма, хто трощить покруча в собі та на передку, часто трощачи обох одночасно."

Обкладинку для композиції вигадала екс-ударниця колективу та дизайнерка Ксенія – вона запропонувала взяти фотографію збитого в Макарові російського літака, яку зробив Єфрем Макаров, в якості фону та обіграти поверх неї мікролого гурту – літеру "Щ", перетворивши ту на тризуб.

Наостанок додамо пророцькі, сподіваємося, слова музикантів:

"Суть залишається вічною: спокій та рівновага будуть завжди, і жодному покручу не завадити, що зсередини, що ззовні."

ПРАЩУР – гурт із Харкова, що складається з колишніх учасників Soom періоду ЕР "Жах і Огида" (2015) – Олекси Блїдого (гітара/вокал) та Руслана Лежніна (бас), а також клавішника Саші.

ПРАЩУР в мережі:

https://www.facebook.com/prascvr
https://www.instagram.com/prascvr_strong

Фото обкладинки – надали виконавці