Гурт Пересторога випустив рифи українського спротиву

Нещодавно краст-гурт Пересторога видав мініальбом "Riffs for Ukrainian Resistance" з метою привернення уваги до війни. В тому числі лірикою, яка набула зовсім нових сенсів.

"На жаль, через війну не вдалось завершити роботу в повній мірі, щоб досягти повноформатного хронометражу, як планувалось, але маємо, що маємо. Було прийнято рішення опублікувати готовий матеріал, щоб він не лежав без діла, а приносив користь тим, хто бореться з окупантами, та постраждалим від війни", – розповіли музиканти Неформату.

Альбом вийшов на лейблі Sound Fortress.

До нового ЕР увійшли рифи, написані в різні роки, деякі з них тривалий час пролежали в шухляді. Саме активна робота над альбомом почалася в жовтні 2021 року. Так, наприклад, трек "Іскра" був написаний ще у 2015 році, а "Одного Разу Приручений Звір" – у 2020, й в тому ж вигляді він потрапив до мініальбому.

"Альбом випущено з метою привернути увагу до війни і змотивувати людей підтримати Україну в тій сфері, яка їм близька. Все-таки більшість фоловерів лейблу – іноземці, які можуть не усвідомлювати весь масштаб того, що відбувається."

Всі зібрані через Bandcamp кошти вже пішли або підуть у фонд "Повернись живим".

Обкладинку для альбому виконала Каріна Малєєва, яка охоче погодилась допомогти музикантам на волонтерських засадах. На момент написання новини, всі учасники гурту в безпеці – "одягнені, нагодовані та озброєні"!

Пересторога – полтавський краст-гурт, який заснували четверо музикантів у 2021 році. Поки що у дискографії музикантів лише цей мініальбом.

Склад гурту:

  • Всеволод Лавкраст – вокал
  • Капітан Александр Сморід – гітарабас
  • Ізмаїл Драменбейс Другий – барабани

Фото обкладинки – Bandcamp виконавців