Дніпровська митцівня "Модуль" вимушено переїжджає

Не просто дніпровський клуб, а справжній культурний осередок “Модуль” змушений переїхати. Територію, на якій знаходився клуб, передали для забудови.

Влітку 2021 року власники приміщення, у яких засновники творчої локації орендували площу, поставили орендарів перед фактом, що територія та усі будівлі за адресою Січових Стрільців 5 переходять у власність нового господаря – забудовника великих кварталів у центрі Дніпра. Представники нового власника зв’язалися із засновниками “Модулю” для продовження договору оренди ще на рік – цього часу цілком вистачило б, аби підшукати нове місце для майбутнього переїзду, але не судилося. Вже восени сторона власника розірвала договір й усім працівникам митцівні раптово повідомили, що за 2-3 місяці треба виїхати.

"Для нас, як для власників "Модулю", звісно, це стало болісним питанням, бо усі 5 років нашого існування ми вкладали прибутки у розбудову нашої інфраструктури. Жодних заощаджень у нас немає. Останні півтора-два роки через пандемію, карантинні обмеження та неможливість працювати у повну силу, в нас накопичилися деякі борги перед нашими друзями, що позичали нам на "підтримання штанців" у складний період", – поділився із Неформатом Євген Гончаров, один із власників хабу “Модуль”.

Нині шукати новий дім вимушені декілька фотостудій, школа танцю "Файна Сальса", дві чи три "некласичні церкви", тату-салон, квест-кімнати, нотаріальна контора, невелика типографія, магазин платівок “Ухо”, школа "DJ resonance", лейбл Dnipropop та ще з десяток невеликих компаній, які винаймали офіси у цьому дворику.

Модуль: було/стало

Новий господар діє відповідно до закону, тож претензій до нього засновники "Модулю" не мають.

"Побажань до нової локації в нас декілька – якщо ми вже вирішили продовжувати, то це для нас повинен бути "level up".

Нам потрібна більша та просторіша концертна зала, щоб мати змогу кликати виконавців, які збирають до 500 людей. Нам потрібно близько 10 або більше суміжних приміщень/кімнат, у яких ми б змогли розмістити наші студії звукозапису, саунд-лабораторію, репетиційні бази та усі інші проєкти, які вже є у нашій структурі або хочуть доєднатися до нас. Ще нам потрібен затишний відкритий майданчик для літніх подій просто неба.

При всьому цьому бажана відсутність житлових приміщень з сусідами поруч. Виглядає усе як "місія нездійсненна", але ж в нас вже була така локація, тому ми віримо що зможемо знайти нову та зробити все ще краще, бо вже маємо досвід та велике ком'юніті, а це головне для нас!", - додає Євген. 

"Модуль" у соцмережах:

https://www.facebook.com/modulednipro
https://www.instagram.com/modulednipro/

Фото – з Facebook-сторінки митцівні