П Р А Щ У Р випустив перший повноформатник

Харківський гурт презентував дебютний альбом "Т Р О Щ И Т И". Самі музиканти ще описують його як "умовний реліз до річниці гурту, де зібрані звукові медитації та ампліфаєрні ритуали, якими б нам хотілося поділитися".

Усі композиції були записані упродовж 2020 року на харківській студії Tiburon на один рекордер Zoom H1.

"Сирі записи було оброблено за одним алгоритмом:

  • Розділити аудіо на дві доріжки: бас і все інше (низькі середні, середні, високі). Програма Adobe Audition, функція Center channel extractor.
  • Зведення (eq, компресія, панорама). Програма Ableton Live 10
  • Мастеринг за допомогою плагінів від Izotope Ozone", - розповів у коментарі нашому виданню бас-гітарист гурту Ресік.

Концепція релізу — очищення свідомості, прив’язане до трьох образів: Дервіш (в оригіналі це мусульманські ченці-аскети, що проповідують суфізм — ісламське містично-аскетичне вчення), Хмелесмал та Сульфур.

"Треки не мають чіткої структури, бо були записані в різний час на відчуттях у стані свідомості, що налаштована на квантовий зв’язок із дорелігійними богами Гадейського еону. Було кілька рифів, вигаданих завчасно, що вдало лягли в медитативний потік, але здебільшого музика та тексти зафіксовані лише в моменті ментального зв’язку з прадавнім.

Дервіш символізує очищення та творення, первісний стан, де з його містичного танку пізнання бога-Всесвіту народжується Знання та Задоволення. Хмелесмал — провідник Задоволення, що подорожує Всесвітом, розповсюджуючи його. Сульфур — Той, Що Знання Дарує власною персоною",- коментує інший учасник гурту Олекса Блідий.

Над обкладинкою працював дизайнер Ярослав Леві (yarek.harrasment.)

"На обкладинці мала бути поплавлена плівкова фотографія гурту в процесі музичних медитацій. Фотосет відзняли, але потім виявилось, що плівки у фотоапараті не було. Тож вирішили зробити арт із катархейського каміння, що максимально передає атмосферу очищення та часів Гадейського еону", — додає Олекса.

Наразі гурт працює над новим матеріалом, котрий, за словами музикантів, має бути "ще більш медитативним, проте й більш злим". Найближчі концерти за участю Пращур і канадців Nadja відбудуться: 23 квітня — Харків; 24 квітня — Київ (+ Pree Tone); 25 квітня — Одеса (+ Ritual Service).

Пращур / Praščur — харківське психоделік сладж / дрон тріо, створене колишнім вокалістом Soom, Олексою Блідим. Наразі, офіційно гурт має одну демку та повноформатний реліз. Усі лайв-сесії команда буде публікувати на саундклауді, у той час, як на бендкемпі буде презентований студійний матеріал. Натхнення музиканти знаходять у творчості гуртів Bong, Father Sky Mother Earth, Om, Harsh Toke та Soom зразка 2015 року.

Пращур / Praščur у мережі:

https://www.facebook.com/prascur
https://soundcloud.com/prascur-drone
https://www.instagram.com/p/CBbPaZGhua-/