Hellknights випустили дебютне демо

Полтавський хардкор гурт наприкінці січня випустив своє перше демо. Розповідаємо, хто такі Hellknights та про що вони співають. 

Гурт Hellknights був заснований у Полтаві в січні цього року. У гурті поки троє учасників: гітарист Randall, ударник Nazavr, і вокаліст Grim, що також грає на бас-гітарі.  До слова, у колективі відкрита вакансія бас-гітариста, оскільки фронтмену "потрібні вільні руки, щоб на концертах робити двіж з декораціями".

На наші питання про колектив відповідав саме вокаліст Grim

 Як виник Hellknights?

— До цього ми грали лайтовий панк, доки мене у 2018 році не забрали в армію. Коли я повернувся, ми зібрались нашою старою бандою і потрохи пробували знову грати. За 5 місяців склад перетасовувався. Особливо тяжко було з барабанщиками, бо вони були немісцевими. З часом ми не помітили, як стали грати агресивніший музон, ніж до цього, тож після 2020 року прийняли рішення створити зовсім інший проєкт. Назву гурту придумали не одразу. Буквально за тиждень до дебютного гіга я згадав, як мені подобається комп'ютерна гра "Doom" і там в бестіарії був такий чорт Hell Knight (Пекельний рицар). Звідти й взяли назву для проєкту.

Ми не ставимо собі рамок у музичному плані, можемо грати crust, hardcore, black i death metal, змішувати це все з рок-н-ролом. Якщо раніше ми творили у рамках суто панку, через що багато матеріалу бракувалось, то зараз у нас повністю розв'язані руки.

 Хто пише тексти до пісень та про що вони? 

— У мене зібрана колекція окультної літератури, цим і надихаюсь. Під злу музику повинні бути злі тексти. Наше демо повноцінним релізом важко назвати. Просто готувались до першого концерту, і потрібні були якісь пісні для реклами. Тому ми записали декілька треків на репетиції й виклали на bandcamp. Трек "Poltergeist" придуманий був ще влітку. Він про тих людей, які залишаються вночі наодинці з невідомою субстанцією, яка лякає їх у власних будинках. "Forty Seconds To Die" (40 секунд, щоб здохнути) — це трек про те, що, за статистикою смертності, кожні 40 секунд на нашій планеті трапляється суїцид. Тому кожного разу, як ми граємо цей трек, хтось один помирає. "Grave" — простий трек, про те що на кожного чекає своя могила.

— Коли чекати якіснішого релізу?

— Зараз ми пишемо повноцінний реліз у домашніх умовах. Пишемо інструменти, я зводжу все на комп'ютері. Готові 5 треків, і близько восьми ще допрацьовуються. На весну вже заплановані концерти. Перший наш концерт, до речі, пройшов на ура. Це як увесь наш попередній досвід за 5 років разом узятий. На гіг зібралось близько 50 людей, які влаштували тотальний двіж))

Hellknights у мережі:

https://hellknights.bandcamp.com/album/demo
https://www.instagram.com/hellknights_hardcore_crust_plt
https://www.facebook.com/Hellknights-hardcore-punk-crust-from-Poltava-10...
https://www.youtube.com/channel/UCkxqoOiOQlsHb4ExvDInIsA