Debtors видають новий сингл

Минулої п’ятниці хаотік хардкор гурт Debtors випустив сингл "Sold Values". Задля його завершення музиканти зібралися разом із різних міст, уперше від початку повномасштабного вторгнення.

Працювати над цією композицією виконавці почали ще в 2021 році, тоді ж вони записали її інструментальну частину в домашніх умовах. Підготовка вокалу була запланована на початок 2022 року, але, із настанням повномасштабної війни, цього не відбулося.

"[Ми] опинилися в різних містах. Перша спроба запису [вокалу] була на львівський студії Jenny Records наприкінці літа 2022 року й вийшла невдалою – позначилася відсутність практики впродовж понад півроку", – діляться музиканти в пресрелізі.

Навесні 2023 року музиканти таки записали вокал на NRQ Studio, у Вінниці, і там же відбулися зведення й мастеринг синглу. Примітно, що запис їхнього дебютного синглу "Deviation" теж проходив на цій студії, тоді ще та базувалася в Харкові.

Слухайте сингл на стрімінгах: YouTube Music, Spotify, Apple Music, Deezer

Ідейно трек зосереджується на таких хибах людської особистості, як самообман, удаваність й егоїзм.

"Незважаючи на те, що сингл "Sold Values" досить багатослівний і супроводжений метафорами й абстракціями, на відміну від попередніх релізів, описати його можна відносно стисло – цей трек про те, як користь та потяг до низинних цінностей зрештою призводить людину до страждань, безвиході через зневагу та ганьбу з боку оточення", – зазначають музиканти.

Обкладинка візуально відображає сприйняття цього синглу і його ідей з точки зору іспанського художника Пабло Прада.

Debtors – хаотік хардкор/металкор гурт, який заснували музиканти з Харкова. За час свого існування виконавці активно виступали в різних містах України. У їхній дискографії наразі низка синглів й ЕР "Mess"(2021). На нинішньому етапі своєї творчості гурт тяжіє до концептуальної лірики.

Debtors у мережі:

https://www.instagram.com/debtors_chaotic

Фото обкладинки – Instagram виконавців