Wiseword.Nidaros оприлюднили новий альбом

Нещодавно християнський дарк-фолк проєкт Wiseword.Nidaros випустив альбом "Хроніки". У ньому схрестилися сенси з циклу творів "Хроніки Нарнії" Клайва Стейплза Льюїса й музика проєкту з фентезійною атмосферою.

Музиканти Wiseword.Nidaros зібралися для роботи над цим альбомом наприкінці 2022 року й працювали до весни 2023 року. Спершу були написані тексти, а вже згодом – мелодії.

"Зазвичай наші тексти "епічні", але на цьому альбомі ми вирішили поекспериментувати з лірикою. Саме тому я переплів рефлексії "ліричного Я" з ідеями Клайва Льюїса, якими ці рефлексії й натхненні", – каже Сергій Гололобов, засновник проєкту, Неформату.

Для Сергія письменник Клайв Льюїс – одна з ключових фігур у його світогляді, один із найважливіших авторів і, як він каже, "духовний учитель". Його задум об’єднати міркування ліричного героя з сюжетними тропами з твору "Хроніки Нарнії" не лише визначив тематику доробку, але й вплинув на саме звучання альбому.

"Уважні слухачі помітять східні барабани в пісні "Кінь", що відповідає атмосфері книжки "Кінь та його хлопчик", і рик лева в пісні "Принц". Унісонний спів у декілька голосів, який можна почути в пісні "Лев" – це запозичення зі стилістики раннього viking metal, що асоціюється з фентезійною атмосферою", – додає Сергій.

Запис альбому відбувся на миколаївській Jata Studio.

Раніше Сергій Гололобов завив, що Wiseword.Nidaros більше не випускатиме музику. Але повномасштабне вторгнення росії змусило гурт переглянути це рішення.

"Саме тоді [після вторгнення] ми на нашій офіційній сторінці у Фейсбуку оголосили, що нові альбоми будуть. Ми переконані, що на брехню та зло треба відповідати правдою. А правда, на нашу думку, міститься зокрема в творах Клайва Льюїса, які завжди актуальні, бо якнайкраще розповідають про Бога, який і є Правдою".

Альбом "Хроніки" присвячений пам’яті сестри й тітки Сергія, які померли минулого року.

Wiseword.Nidaros – dark folk / neofolk проєкт, який створив Сергій Гололобов у 2010 році, в місті Миколаїв. У його дискографії 7 альбомів, один із яких – спільний з одеським дуетом Casa Ukrania. У 2019 році вийшов офіційний кліп на пісню "Полковник Іван Попович" з альбому "Бойові Пісні Ортодоксії". А в жовтні 2021 року вийшов єдиний сингл проєкту "Дід Макдональд ферму мав". Треки проєкту також увійшли до збірок лейбла Khatacomb "Ноктурналія" та "Ліміналія".

Wiseword.Nidaros у мережі:

https://www.facebook.com/WisewordNidaros

Фото обкладинки – Facebook виконавців