Transgender видали перший альбом у новому складі

Минулого тижня хардкор-панк гурт Transgender випустив альбом "Радісно й класно", перший у своєму теперішньому складі. Реліз відбувся на нішевому лейблі Surrogate Rec.

Виконавці почали працювати над цим матеріалом улітку 2021 року, після свого першого концерту.

"Ми уявляли [ЕР] таким, яким він і вийшов, єдине – трохи не очікували, що він у 2022-2023 буде актуальнішим ніж тоді, коли треки були придумані", – розповідає Ігор, ударник гурту, Неформату.

Ігор написав усю лірику мініальбому, а також працював над його музикою спільно з гітаристом Богданом.

Пісні цього мініальбому тематично зосереджені на війні. Через неї ж, як музиканти написали в своєму Instagram, їх певний час не полишала впевненість, що вони не випустять ЕР узагалі. Однак більша частина цієї музики була готова до виходу й потребувала лише кінцевих штрихів.

Зведення альбому розпочав знайомий виконавців Денис, який невдовзі відправився на військову службу. Тому завершував цей процес уже Taras Detsyk.

Тепер учасники Transgender мешкають у різних містах України, що ускладнює їхню спільну творчу діяльність.

"Трохи важкувато щось нове придумувати на відстані. Раніше все зароджувалося на репетиціях і далі вдома допрацьовувалось, а зараз немає такої можливості. Але побачим, от нарешті ми зібрались хоча б пограти концерти зі старим матеріалом, тож будем думати, як робити новий", – додає Ігор.

Нещодавно гурт дав інтерв’ю для Scumx_x, в якому його учасники розповіли про свої назву, погляди й смаки.

Transgender – харківський хардкор-панк гурт, заснований у 2017 році. Наразі в дискографії виконавців два ЕР: "667" (2017) і "Радісно й класно" (2023). У 2021 році колектив закріпився в новому складі й дав кілька виступів.

Склад гурту:

  • Karen – вокал
  • Igor – ударні
  • Serhii – бас-гітара
  • Bohdan – гітара

Transgender у мережі:

https://www.instagram.com/transgender_667/

Фото обкладинки – надали виконавці