Неймовіра видає інструментальний альбом ностальгії

Фолк-проєкт Влада Яковлева під назвою Неймовіра нещодавно випустив альбом "Музика Сутінок", натхненний київським андеграундом 90-х.

Альбом вийшов на київському лейблі екстраординарної музики ERYTHROLEUKOPLAKIA RECORDS.

"Певним поштовхом [ред. – для створення альбому] стало моє захоплення такими проєктами, як Yarn, Маленькі Звіряти Суфіни, творчість Олександра Борисовича Юрченка, про якого я якраз закінчив статтю незадовго до запису", – розповідає Влад Неформату.

Запис виконавець почав в перші дні лютого, і так вийшо, що основні партії цимбал були записані якраз напередодні війни – ввечері 23 лютого.

"Згодом я дописав додаткові партії на дивному струнному інструменті, на кшталт гібриду кобзи і домри, грав на ній смичком та пальцями, і використовував її як перкусію."

Всі етапи роботи над музикою після запису Влад пройшов самостійно. Стилістично виконавець описує свій альбом як суміш готичного фолку, авантфолку, просто фолку та етніки.

"Під час запису мені хотілося досягнути ефекту "живості", так би мовити, тому що, коли граєш сам всі партії, то виходить, що граєш сам з собою, і буває, що запис виходить досить однобоким. Тому я старався місцями навіть грати так, ніби це грає хтось інший, тобто в не зовсім типовій для себе манері."

Обкладинкою цього self-made альбому стала світлина, яку зробила близька людина виконавця у закинутому селі, за 2020 рік.

Нині Влад продовжує займатися творчістю попри все, підтримує бойовий дух в собі та в інших, а також навчає дітей онлайн.

Неймовіра – сольний проєкт мультиінструменталіста Влада Яковлева, виконавця із Ковеля, який також творить в рамках формації В’язане Море та випускає музику з 2015 року.

Фото обкладинки – надав виконавець