Музикантів запрошують у харківську та житомирську резиденції

Українські музиканти мають змогу податися в одразу дві мистецькі резиденції - на базі Лабораторії звуку у Житомирі та до проєкту "дк одеська", що у Харкові. 

СИГМА-2021 — це індивідуальні резиденції на заводі "Σлектровимірювач" у Житомирі, організовані з метою популяризації мистецтва звуку та виявлення нових ςаунд-артпрактик. Йдеться про унікальний завод радянського періоду в Україні, одну з найбільших продуктових лінійок якого колись складали електронні музичні інструменти. Минулого року тут створили Лабораторію звуку, що працює з технічним та візуально-звуковим контекстом заводу.

До резиденції запрошують митців, ςаунд-артистів, музикантів, теоретиків-дослідників, винахідників, що працюють з темами переосмислення постіндустріальних просторів, екології, антропології, з тандемними та індивідуальними проєктами на стику мистецтва, музики й експериментальних технологій. Відібрані учасники та учасниці у результаті проведуть воркшоп, створять та презентують власні наробки на широкий загал під час перебування на заводі та в кінці колективної ςаунд-резиденції V:UNCASE 2.0 у вересні. Резиденція покриває проживання, харчування, транспортні витрати, а також надає комунікаційну та фінансову підтримку в розмірі 5 000 грн на створення проєкту.

Можна встигнути податися на останні два заїзди резиденції: 

Третій заїзд: 15–30 серпня
Дедлайн подачі заявок: 2 серпня, 23:59
Оголошення результатів: 6 серпня

Четвертий заїзд: 22 серпня – 6 вересня
Дедлайн подачі заявок: 9 серпня, 23:59
Оголошення результатів: 13 серпня

Детальніше тут: 

https://forms.gle/Y3HVEKDuaV9LAwe77
https://www.facebook.com/events/370497091162719/

 

Друга резиденція пройде у Харкові за програмою House of Europe. 

"Одеська — це мікрорайон в Харкові, але насправді близький кожному. Це місце нагадує те, де ти живеш зараз, куди вертаєшся після пар в університеті чи ходиш до школи. Проєкт "дк одеська" запрошуємо молодь поспостерігати за розмаїттям культури, фіксувати його у творчих проєктах і долучитися до створення культурного простору в Харкові", - йдеться в описі програми. 

Участь у цій резиденції може взяти молодь віком від 16 до 25 років, що цікавиться культурою, мистецтвом, урбаністикою, журналістикою, соціологією та іншими суміжними темами та галузями.

15 учасників під час проєкту досліджуватимуть культуру в усіх проявах, спробують себе в ролі міських антропологів, відвідають майстер-класи зі стрітфото, сторітелінгу, урбаністики й отримають фінансову підтримку на власні мистецькі проєкти. Резиденція передбачає польове дослідження, екскурсії, зустрічі, майстер-класи, творчі роботи та три тижні роботи над власними мистецькими проєктами за підтримки ментора з Німеччини Штефана Дудека,

Проєкт можна втілити у будь-якій мистецькій формі: фотовиставки, документальні відео, аудіо, тексти, інтервенції, урбаністичні проєкти, події тощо, тобто все, що дозволить зафіксувати спостереження за культурними практиками, діалог із місцевими мешканцями та погляд на майбутнє культури.

Реєстрація до 9 серпня включно.

Більше про проєкт:

https://bit.ly/dkodeska-apply
https://www.instagram.com/dk.odeska/
https://www.facebook.com/houseofeurope.org.ua/posts/545299336821600

На обкладинці фото Лабораторії звуку