Проєкт Clasps випустив новий мініальбом

Український електронний проєкт презентував новий ЕР "Lewd Vagrancy", що приблизно можна перекласти як розпусне / непристойне бродяжництво або тунеядство.

Робота над релізом тривала упродовж року на домашній студії засновника проєкту Тараса Бріля. Зведення та мастеринг музикант робив самостійно.

За словами автора, концепція релізу почала будуватися навколо треку "Lewd Vagrancy".

"Над ним я почав працювати ще до переїзду в Київ, він неодноразово змінювався й ледь не став забутою папкою на жорсткому диску, якби я не вирішив переглянути старі проєкти, коли назбирував матеріал для майбутнього лайву. Словосполучення "lewd vagrancy" я почув у фільмі "The Fugitive Kind" і пошуки його значення привели мене до цілого пласту в історії, роздуми над яким сформувались у невеликий стейтмент, опублікований на bandcamp релізу:

"Упродовж всієї історії людства закони про бродяжництво чи так зване "дармоїдство" були одним із ключових елементів поділу людей на "нормальних" та інших, які не вписуються в розмиту парадигму. З часом вони трансформувалися, незаконними ставали: бідність, неробство, розпуста, аморальність, п’янство та підозрілість. Загалом розмиті формулювання законів, спрямовані на контроль суспільства, а не на конкретну поведінку. Закони — це інструмент для підтримки ієрархії та порядку. Не дивно, що в один момент люди, вільні від сексуальних рамок, стали мішенню для влади; будь-яка діяльність, навіть "неприйнятний" гардероб міг стати протиправним актом", — розповів у коментарі нашому виданню Тарас Бріль.

Також Тарас прокоментував концепцію двох останніх треків:

  • "Glacier" задумувався як ембієнтне інтро, що згодом обросло вокалом моєї подруги продюсерки 6TH CROWD, а ще згодом і перкусійною кульмінацією, що зробило його, імовірніше, повноцінним експериментал-поп треком, аніж інтро композицією у звичному розумінні.
  • "A Dedication" з першого скетчу рухався в напрямі треку closer-а: грувовий та мрійливий водночас, він чудово підходить для того, аби завершити ним сет чи, як у цьому випадку, ЕР."

Візуальне оформлення для релізу розробляв дизайнер Антон Синиця, він же працює над своїм дебютним відео для однойменного треку з ЕР  "Lewd Vagrancy".

Clasps — проєкт, створений Тарасом Брілем у 2016 році. Спершу музикант жив у Тернополі, а згодом перебрався до Києва. За чотири роки існування його релізи, серед яких кілька сплітів, мініальбомів, альбом "PERRLA" (2019) тощо, виходили на багатьох лейблах: Variant Electronic, Система, Pincet, Progressive Future. Музикант не схильний відносити проєкт до якогось конкретного жанру, а в його роботах можна почути елементи techno, bass, industrial, break-beat тощо. 

Clasps у мережі:

https://clasps.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/claasps/
https://soundcloud.com/clasps