Знайомство з лейблом Pincet: 5 знакових релізів

Pincet — це лейбл, що виріс з однойменної промо-групи, і з 2007 року спеціалізується на різноманітних проявах електронної музики. Про діяльність лейблу нам розповів його засновник — знаний тернопільський діяч Ярослав Качмарський. 

Ярослав Качмарський
Засновник лейблу

Ярослав (ще відомий під псевдонімами zavgosp, Motoblok, DJ Zavgoth) є окрім того засновником міжнародного фестивалю експериментальної музики та медіа-арту Hamselyt, що проходить у Тернополі з 2012-року й об'єднує шанувальників електронної музики та сучасного мистецтва зі всієї України та з-за кордону. Він же свого часу заснував конкурс для молодих гуртів Koza Music Battle. 

Що таке лейбл Pincet

Спочатку це була промо-група, під назвою Pincet я організовував вечірки електронної музики та в якийсь момент захотілося завести нетлейбл (у ті часи було популярне таке слово), тобто лейбл, який розповсюджує музику безкоштовно через інтернет. Потім приставка “нет”, як і саме явище, стала неактуальною. Зрештою з’явилися платні релізи та фізичні носії.

Дискографія

Першим релізом лейблу був збірник "ternopil.intro", який вийшов у травні 2008. Хотілося зібрати треки виключно тернопільських авторів, але щоб там не було популярних танцювальних жанрів, типу гавсу чи драменбейсу. Останній вийшов місяць тому, касета від Bedroom Talks — "La solitude" (ред. детальніше про реліз ми писали тут).

Серед найцікавіших, виконавців, чиї релізи видавалися на лейблі, я б виділив:

  • Clasps — резидент лейблу і близький друг
  • Komitet — продуктивний київський продюсер з власним стилем, учасник Людської Подоби
  • Kurs Valut — дніпровська банда, яка не потребує представлення

Формат

Як і діяльність промо-групи, лейбл спеціялізується на різноманітних проявах електронної музики. Було і техно, і дабстеп, і експериментальна електроніка і навіть один поп-реліз. Коли лейбл більш-менш активізувався три роки тому, формат став менш строкатим, тепер ніяких музичних соплів. Зрештою, все окреслюється моїми смаками та кєнтами.

У якийсь момент захотілося погратися з фізичними носіями. Це трохи гємор, але сенс у цьому занятті є. Складати буклетики в коробки, клеїти наклейки на касети, пакувати та відправляти виявилися одними з найприємніших занять.

Плани

На цей рік заплановано альбом одесита Potreba, EP від каталонсько-подільського проєкту Batacat, альбом-антологію ветерана тернопільського гардкору Капусти та, може, ще щось.

 

Детальніше про релізи:

Kurs Valut — Veselo (2018)

Найуспішнішим був дебютник "Veselo" від Kurs Valut. Про нього було багато згадок у медіа, прослуховувань. Це був наш перший досвід з касетами, і результат перевершив всі очікування — весь тираж розійшовся світом.

Molfar — Fogkolr (2009)

Одним з найцікавіших по саунду є "Fogkolr" від Molfar. На жаль, автор припинив займатися музикою і це єдиний його повноформатний здобуток. Класний dub/idm/ambient. 

Clasps — PERRLA (2019)

Реліз від братана та резидента — Clasps. Намішано багато чого від Sludge Footwork до Funeral Eurodance. Ще одне видання на касеті. Ті, хто придбали, мають доступ до ексклюзивного рінгтону.

Roman Slavka — Passage (2009)

Даб-, ембієнт-техно від дніпровського музиканта Романа Славки. Глибокий саунд, який і досі актуальний.

VA — 1986 (2012)

Збірка українського експериментального ембієнту, присвячена 26-ій річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС. До аварії реліз має пряме відношення, оскільки ідеолог компіляції, Андрій Меренко, народився у Прип’яті і був евакуйований після вибуху. Серед учасників музиканти зі всієї України: від початківців до метрів (ZSUF, Stanislav Tolkachev).

 

Pincet у соцмережах:

http://pincet.space/
https://pincet.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pincet.music/
https://www.instagram.com/pincet_hamselyt/

Мило для демок і всього решти — pincet.promo@gmail.com

 

Більше матеріалів про лейбли тут — https://www.neformat.com.ua/rubrika/znayomstvo-z-leyblom

Neformat.com.ua ©