Гніт представили новий сингл

Ужгородський d-beat/hardcore гурт презентував нову композицію "Відчай".

Загалом робота над синглом тривала упродовж останніх шести місяців. Записом керував Олексій Казанцев на місцевій студії AccentSound.

Тематика лірики — небезпека буття активістом в Україні:

"Якось я прочитала статтю, про те, як часто вбивають чи калічать в Україні активістів. Особливо мене вразив цинізм у трагедії Миколи Бичка, який активно досліджував місцеві проблеми, а потім начебто вирішив повіситися в лісі. З не меншим жахом я спостерігала за історією Ірини Ноздровської, яка не вірила в українську правоохоронну систему (а хто в неї вірить?) і стала сама шукати винуватця ДТП, у якому померла її сестра. Чоловіка врешті таки засудили, але перед тим його батько встиг убити саму Ірину. Страшна ціна, як для справедливості.

Отож, наша пісня про те, що кожному з нас потрібно бути активістом для своєї країни, нехай не присвятити цьому своє життя, але хоча б кілька годин ма місяць. І тоді ті поодинокі люди, які активно намагаються щось змінити на краще, будуть у більшій безпеці, бо всіх не переб’єш. Влада, олігархи, бандити, правоохоронці — усі ті зацікавлені, аби українці були сліпими та байдужими, повинні бачити, що людям не все одно, де і як вони живуть, і що таких в Україні багато.

Для мене Гніт — не так амбіційний проєкт про якісь досягнення, премії, комерційний успіх, як можливість викричатися на весь світ про те, що мене болить. Не помічати такі речі я не можу, вічно задовбувати цими темами людей, які поруч — теж не супер ідея, а перенести всю цю злість і сум, всю цю енергію у творчість — найкращий варіант. До того ж я вірю, що музика має нести якісь ідеї. Не вся, звісно. Є місце й час для пісень про любов, але є моменти, коли людину треба розворушити та сказати їй "Думай". У моєму житті була така музика, яка зробила з мене, може, трохи більше нещасну та все ж кращу людину. І я можу сподіватися, що й мої пісні для когось стануть таким одкровенням", — розповіла в коментарі нашому виданню вокалістка Ярина Денисюк.

Над обкладинкою працював художник Олексій Беца, котрий також робив оформлення до дебютного синглу гурту "Маленькі вбивці".

У найближчому майбутньому гурт має дати два дебютні виступи в Ужгороді 31 жовтня на локації Alive та в Києві 21 листопада у клубі Тёплый Ламповый.

Гніт — хардкор/ді-біт гурт з Ужгорода, створений у 2019 році. Наразі дискографія нараховує лише два студійні сингли. Актуальний склад гурту: Ярина Денисюк — вокал; Петро Будай (Обрій, The Symbioz) — ударні, вокал; Віталій Лендєл (Обрій) — гітара.

Гніт у мережі:

https://www.facebook.com/hnitpunx
https://www.youtube.com/channel/UCZ2LxH6w4vDqGJlWw0M7hdA/
https://hnitpunx.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/hnitpunx
https://www.instagram.com/hnit_punx/