Break the Habit​ та О​б​р​і​й випустили с​п​л​і​т

Ужгородський дез метал гурт об'єднався з київським металкором на спліті, куди увійшли два абсолютно нові сингли від обох команд. 

Реліз виходить спільними зусиллями лейблів Neformat Family i Robustfellow Digital. 

Сингли також доступні на усіх стримінгових платформах 

"Є у нас традиція раз на рік робити спліти з гуртами, в яких грає наш Петро. Музика і підхід до неї Break the Habit нам симпатизують, оскільки ми самі є поціновувачами металкору 90-х початку 00-х. Вся ця музика, де є хардкор і метал, а не те, що грають зараз під цією жанровою біркою. Тому, коли постало питання про наступний реліз, ми без довгих роздумів запропонували Break the habit робити спліт", — розповіли у коментарі Неформату ініціатори спліта, гурт Обрій

Нагадаємо, Обрій — ужгородський гурт, який вже 10 років міксує старорежимний смерть метал європейського зразка з різними піджанрами хардкору. На цьому релізі команда презентує свій новий трек "Безодня".

"Чорновик цього треку писався тоді ж, що і матеріал на спліт з Terrorscum ("Чорна смерть", "Видіння"). Тоді ми зробили структуру цього треку і написали чорнові гітарні рифи. В той час ми мали писати барабани на 10 треків, вирішили записати і на цей, щоб було. Після чого відклали цей запис до кращих часів. І от цього року вирішили таки доробити цей трек. Поглянувши на старе демо, вирішили повністю переробити гітари та додали мелодійний приспів, записали вокал і трек готовий", — додають у гурті. 

З музичної точки зору команда вирішила цього разу акцентувати на звук класичного шведського металу або так званий Entombed core, а вокал став ближчим за манерою до гуртів на кшталт Sxitsystem чи Disfear, ніж до старорежимного смерть металу.

Break the Habit — київський гурт, до складу якого входять учасники таких команд, як Strike Each Other, My Victory, Private Pyle та Обрій. За орієнтир музиканти беруть металкор 90-х — початку 00-х. (Докладніше про цей жанр на нашому відео). На цьому релізі гурт презентує свій перший українськомовний трек "В забутті", та ще й з оновленим складом:

  • Гітара — Ліля
  • Вокал — Батон, Pedro
  • Бас — Pedro
  • Барабани — Мері

Саму пісню музиканти написали доволі швидко та просто — "накидались рифи, написався текст, вокальні партії місцями розбили на два вокали, бо маєм таку можливість, все склалось докупи і готово". Записували сингл цієї осені: барабани на студії Пустельник, а вокали та гітари — на реп-базі Post-Mix. 

Як розповіли учасники Break the Habit у коментарі Неформату, трек "В Забутті" присвячений швидкоплинності людського життя і пам'яті про нього:

"Кожен з нас лишається в чужих спогадах, але інші люди так само невічні, і врешті по кожному з нас лишається лише дрібка вибіркових спогадів, особливо у наш фатальний час".

Вокаліст Антон також прокоментував перехід гурту на українську мову тим, що на бачить сенсу робити зараз музику якось інакше:

"Те, що я хочу сказати, я найкраще скажу українською, і ті, хто хочуть мене чути, хочуть чути саме українською".

За зведення та мастеринг обох треків відповідав Дмитро Бастанов. Він і раніше працював з обидвома командами, тож і Обрій і Break the Habit співпрацею дуже задоволені. 

Наразі Break the Habit планують анонсувати ще один виступ до кінця року в оновленому складі, а от Обрій поставили таку діяльність на паузу, оскільки вокаліст гурту Микола Мага перебуває у лавах ЗСУ. 

"Мобілізація для Миколи не була неочікуваною, він готувався до неї останні пів року, а також записав певну кількість вокальних партій на матеріал, який був у роботі. Тому чекайте наступний реліз у 2024-му, можливо і не один", — додають музиканти. 

Дізнатися більше про Обрій:

https://linktr.ee/obrij_metal

Дізнатися більше про Break the Habit:

https://breakthehabithc.bandcamp.com/
https://www.instagram.com/bth_hc/