Юрій Бондарчук випустив новий альбом

Український музикант представляє новий альбом, що отримав назву "Про що ми насправді говоримо, коли говоримо про любов".

Музичним продюсером альбому, як і в попередніх релізах, був Сергій Воронов. Він разом із творцем проєкту Юрієм Бондарчуком, чиї тексти та голос ми чуємо на записах, відповів детальніше на наші запитання. 

— Як ви створювали цей альбом? 

Сергій: Ми не бачились з Юрієм вживу з літа 2018 року. Між нами відстань у декілька тисяч кілометрів, настільки нам не хочеться пересікатись. Тому працюємо повністю в онлайні.

Для "Про що ми насправді говоримо, коли говоримо про любов" ми вирішили вкотре вдатись до темної музичної естетики (що мені на руку, в принципі), продовжуючи лінію дебютника "Чорне дзеркало", аніж минулорічного "Екзилю". У новому альбомі тема тривожності та плинності часу, як на мене, все ж перевершила іронічність (якої, звісно, достатньо), хоч фінальний трек "Заповіт" — стопроцентний гек.

— Про що цей реліз? Чи є у нього концепція?

Юрій: На відміну від кількох попередніх робіт, над якими мені довелося працювати, цього разу я вирішив не заглиблюватися в якусь одну велику концептуальну тему. Це просто п’ять окремих історій, об’єднаних, втім, одним наскрізним о́бразом — часом. Мені подобається, як він зв’язує такі різні теми, як окупація Криму, пошук власного місця або своєї ідентичності.

Сергій: Мені хотілось написати музику, де домінуючою у гармонії і мелодіях була б нота "Фа дієз". Так і вийшло. Як на мене, її тон найбільш тривожний — не такий однозначний, як в інших тональностях. Більш ботанської відповіді ви не почуєте більш ніде.

— Хто робив обкладинку? 

Юрій: Обкладинку для нас намалював художник Ярослав Футимський: "Досить конкретний, здавалося б, набір паспортних фото трансформується нашою об’єктивацією і стає напівабстрактним, розмитим, деперсоналізованим".

До слова, назва пісні "Хто всі ці люди, що бачили той самий пейзаж?" відсилає до однієї з робіт Ярослава.

— Які подальші плани на цей рік?

Сергій: У мене вийде ще релізів так чотири у різних проєктах — існуючих зараз, так і нових. А з Юрою ми ще, думаю, попрацюємо цього року.

Юрій: Вийти з дому. Почати писати нові тексти.

 

Альбом доступний на різних стримінгових сервісах. 

Юрій Бондарчук — учасник нині недіючого гурту oh, deer! та поетичного проєкту Резидент. У 2018 році створив новий spoken word проєкт. Згодом до нього приєднався Сергій Воронов, учасник гурту Зэ Джозерс, який став постійним саундпродюсером проєкту. 

У червні минулого року Юрій Бондарчук випустив альбом "Екзиль". Почитати рецензію на нього можна за цим посиланням. Дебютний мініальбом "Вдень і вночі" музикант випустив у червні 2018-го, а восени того ж року вийшов його другий мініальбом "Чорне дзеркало".

Юрій Бондарчук у соцмережах:

https://www.facebook.com/uriy.bondarchuk
https://soundcloud.com/yuriibondarchuk