Sinoptik переспівали гімн Донбасу

Український рок-гурт презентує нову відеороботу під назвою "Donbass".

У зйомках кліпу взяли участь молоді люди із різних куточків країни. Всі вони разом з музикантами заспівали пісню "Donbass". Це творча інтерпретація композиції "Спят курганы темные", що займає особливе місце в серцях жителів донецького регіону. 

Пісня та дата прем’єри - 25 серпня — вибрані не просто так, адже кожну останню неділю серпня у Донецьку святкують День Шахтаря та день міста. До того ж цього року дата особлива — саме 150 років тому легендарний британець Джон Юз заснував металургійне селище Юзівка, яке згодом виросло у найбільший індустріальний центр під назвою Донецьк. 

Пісня та нове відео є свого роду подарунком місту, де зародився гурт Sinoptik.

"Ця робота не тільки про батьківщину та любов, а й про те, що завжди та скрізь є можливість об"єднати людей", - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, у вересні Sinoptik розпочинає масштабний благодійний тур #ЯЧуюЯЖиву, в рамках якого збиратимуться кошти на необхідне обладнання для діагностики слуху новонароджених дітей в Україні. Збір коштів організовано спільно з Українською Біржею Благодійності та Благодійним Фондом "Свічадо". 

Sinoptik - український гурт, що грає у стилях психоделічний рок, стоунер-рок, альтернативний рок; створений 2012 року в місті Донецьк. Гурт записав 4 студійні альбоми. У 2016 році музиканти отримали титул найкращий новий рок-гурт світу, здобувши перемогу на Global Battle Of The Bands. 

Почитати рецензію на "Sinoptik - Interplanet Overdrive (2016)" можна за цим посиланням.

Sinoptik у соцмережах:

Facebook: https://www.facebook.com/SinoptikBand
VK: https://vk.com/sinoptik_band
Instagram: https://www.instagram.com/sinoptikband
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCAuzgYPjj_eVyggC5OklEfw
Bandcamp: https://thesinoptik.bandcamp.com