5 найкращих хардкор альбомів від Foss (Wrong Way Crew)

Сьогоднішній автор плейлиста відомий як Foss і з 16 років сам грає у різноманітних панк-хардкор гуртах, серед яких Never again never like them, Population Zero, Clearsight. Зараз Вова є учасником Firestep і Redemption, періодично організовує концерти з Wrong Way Crew, і тому, логічно, що саме він підготував для Неформату підбірку найцікавіших хардкор-релізів 2021-го.

За моїми особистими враженнями, які легко можуть розходитися з реальністю, у 2021-му складно виділити тенденції у всій різноманітності хардкор-гуртів. Можна сказати тільки те, що багато хто не боїться експериментувати та створювати музику на межі жанрів, що добре, бо все нове — це розвиток. Можливо, є тяжіння у бік важкого та металізованого хардкору, але водночас вистачає і мелодік хардкору, чогось подібного до youth crew тощо. Мені все подобається, вистачає сучасних гуртів, на концерти яких я хочу потрапити, була б можливість полетіти. Також продовжую кайфувати від українських гуртів, концертів яких у 2021-му було, може, навіть більше, ніж у доковідний час.

Light of mine — Searching for the light

Особиста премія релізу року йде одеському хардкору Light of mine. Маленький EP на 3 пісні, але кожна — це хіт. "Killing the lies" узагалі стала для мене новим хардкором гімном. Відмінний симбіоз музики та текстів, дуже сподобалося, чекаю на наступні записи.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Tides Denied — Within our reach

Чудовий німецький youth crew. Радий, що піджанр живе і все-таки дає щось нове щороку. Цей реліз досить сумний за настроями, але це цілком у дусі часу.

Spotify I Apple Music I Deezer

 

Fiddlehead — Between the richness

Дуже сподобався цей реліз Fiddlehead. Люблю слухати його повністю вночі у дорозі, дозволяє розслабитися та насолоджуватися музикою. Хоч офіційно це і постхардкор, у мене гурт у "папці" емо.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Homesick — День за днем

Ще один день, ще один реліз Homesick. Те ж саме улюблене звучання від найважливішого хардкор-гурту України для мене. Реліз не йде вперед у контексті минулих альбомів, але йде вшир і відкриває нові грані колективу. Круто на записах, круто наживо, неможливо не запам'ятати приспіви та ігнорувати виступи.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Dare — Against all odds

З одного боку, це звичайнісінький сучасний каліфорнійський хардкор від скейтерів стрейт-еджерів, але, з іншого, саме це мені й подобається у гурті та в релізі. Енергійність, злість та декларування свого місця у хардкорі тут і зараз. Все просто та зрозуміло, слухати приємно, від мене лайк.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Більше матеріалів із серії ТОП-5 альбомів 2021-го шукайте тут.

Neformat.com.ua ©