Як звучить Neformat Fest 2019. Плейлист II

Якщо перша сцена нашого фестивалю видалася досить важкою і похмурою, то на другій ви точно не занудьгуєте. Без перебільшення, одні з кращих українських реп-гуртів змусять вас задуматися над їхніми текстами (ніяких там морті на курорті), а не менш цікаві київські електронні проєкти допоможуть перемикнутися на своє внутрішнє я і розслабитися.

У цьому плейлисті ми знову зібрали треки учасників Неформат Фесту (позначені зірочкою) та колективів, що близькі до них, на нашу думку, але на івенті не виступатимуть.    

*Тулим — Класична форма

Без сумніву, саме цей реп-гурт має найтісніші зв’язки з українською хардкор-сценою. І тому цілком логічно, що саме вони будуть на нашому фестивалі) З особливостей колективу варто відзначити вірність класичному звучанню — якщо колеги по цеху намагаються експериментувати з так званою "новою школою", то Тулим - вірні старим традиціям. І знаєте, це ніколи не набридає, а кожен новий реліз гурту чекаєш з нетерпінням. Бо класика!

Ліра — Падала бомба

"Здається, бум-беп звучання ще довго не залишить Україну", - писав наш Пилип OG про останній альбом гурту. І ми погоджуємося з ним, що нема у тому нічого поганого, бо це було б як ніби критикувати тих, хто грає олдскульний хардкор, — ностальгія і шана традиціям.

*Ціна Ритму — Синій екран

Тут все просто — один з найміцніших гуртів української реп-сцени. Хлопці анонсували зміну звучання і попрощалися зі своїм минулим через ретроспективний альбом "Вічний Двигун", але що саме буде у майбутньому, поки не розповідають. Разом з тим ми знаємо, що на фестивалі звучатиме стара творчість гурту, тож варто прийти та зацінити, адже хто знає, коли настануть ті зміни і чи потім вдасться почути старий матеріал.

Глава 94 - Вируби

Чомусь творчість цього гурту та його учасників максимально асоціюється з чимось сумним і похмурим. І хоча у кліпі на цю пісню ми бачимо наче веселенькі кадри, варто вслухатися у текст і вже картина стає не такою позитивною. Але за це ми їх і любимо, не завжди ж людині радіти.

*r.roo - mirroring 

Андрій Ругару - це людина, яка змогла своєю музикою передати німий крик картин Мунка, і, треба сказати, дуже вдало. Дивно взагалі, як ці холодні чужорідні звуки можуть справді створювати певний настрій, але ще крутіше, що їх можна почути наживо, подивитися при цьому на їх автора, відчути себе частиною творчого процесу. Саме тому ми й запросили r.roo на фестиваль)

ZAVOLOKA - Polonyna

Якщо задати цей трек у гугл, він одразу покаже вам аматорський кліп на нього. І хоч слово "полонина" у пересічного українця асоціюється, радше, з якимось безкраїми зеленими просторами на верхівках гір, у автора ролику бачимо дивовижні безкраї футуристичні міста. Якщо відкинути слова і слухати лише музику, то така візуалізація цілком вдала і дуже пасує творчості музикантки загалом.

*stonefromthesky - Schema Theory

Олексій вміє дивувати і те, як за останні роки еволюціонувала, змінювалася його творчість — гарне тому підтвердження. Якщо раніше гітара була суперважливою частиною звучання і перформансу музиканта, то зараз акцент змістився у бік електроніки та мінімалізму.

Cluster Lizard - Stellar

Справжнє sci-fi techno від зіркового дуету двох електронщиків - Дмитра Федоренка (Kotra) та Катерини Заволоки. Якщо колись у нас зніматимуть кіно про космос, сподіваємося, що саме роботи цього проєкту стануть для нього саундтреком.

*Monophonic - A . O . I . O.

На фоні згаданих вище електронних проєктів Monophonic видається дещо веселішим та бадьорішим, може, тому, що поєднує у своїй музиці елементи синтвейву, тріп-хопу і не тільки. А може, такий задум автора й емоції, які він прагне транслювати слухачеві. У будь-якому випадку, цей виконавець точно змусить вас потанцювати на нашому фестивалі)

Earmake - Save this Planet

Українська ретровейв/сінтвейв сцена не те щоб сильно різноманітна, але водночас тут є кого послухати й Earmake - один з найцікавіших її представників. Підтверджує таку думку контракт з відомим лейблом NewRetroWave та мільйон переглядів чи точніше прослуховувань його треку на Ютубі. Під таку музику можна, як гарно попрацювати на роботі, так і потанцювати на вечірці — ось така сила багатофункціональності.
.
Денні Дельта — Дідько!

Справжній майстер слова та великий любитель вкладати далеко не найпростіші загадки у свої тексти. Але водночас з тим багато його пісень дуже щирі та, здається, чимало розповідають про особисте автора, ну або його ліричного героя. Як, наприклад, цей трек у нашому плейлисті.

Олдскульний Ніндзя — Підстаркуватий Фрік

Дівчат в українській реп-музиці більшає, але Олдскульний Ніндзя там була задовго до злету альони альони та до феміністичного тренду в нашому суспільстві. Те, що робила ця дівчина, викликало подив і повагу визнаних метрів жанру та топових тематичних видань. Будемо відверті: проєкт Olive Taud, яким зараз зайнялася дівчина, поки не викликає такого захвату, але там все ще попереду, тому ми сповнені лише позитивних очікувань. А в пориві ретроградства можемо дозволити собі згадати дещо з її старої творчості.

***

Квитки можна придбати онлайн по 450 гривень.

Подія у соцмережах:

https://www.facebook.com/events/342012529787442
https://t.me/neffest19  

Neformat.com.ua ©