Як звучить Neformat Fest 2019. Плейлист I

Це перший плейлист, який ми зібрали спеціально до Neformat Fest 2019. Сьогодні послухаємо учасників метал-сцени та ті гурти, які нам здаються близькими їм по духу. Звісно — це не межа і ми могли б продовжувати список, однак вирішили утримати певний хронометраж.

Septa - 11th: Omen

Метал, який, на думку деяких учасників редакції, перевершив свій час або ж країну. Надто складний та багатошаровий, аби захопити публіку літніх опен-ейрів, надто простий… Та ні, ніякий він не простий. Єдина причина, чому Septa ще досі не за кордоном, як Jinjer або Stoned Jesus, у тому, що вони, схоже, самі не зовсім цього прагнуть, бо треба трохи надавити з живими концертами, яких у них в Європі поки не було. Але якщо візьмуться за це завдання, то точно зможуть досягнути аналогічного рівня.

The Nietzsche - Dreams 4/17

Цей колектив у повній мірі розкриває SMM-геній його фронтмена Євгена Тимчика. Чого тільки був вартий "розпад" колективу, який насправді так і не відбувся? Додайте до цього знову ж таки якісно зіграну музику, відсилки до світової літературної класики, справді оригінальні кліпи й отримаєте ще одну заявку на успіх. Щоправда, останній співрозмірний країні базування.

Nug - Чорна Маса 

Цікаво, як то тримати на своїх плечах цілий пласт сцени? Про це точно може багато розповісти Юра Дубровський, який один уособлює пост-метал сцену з україномовною лірикою. Звісно, грає він не сам, але ми ж то знаємо, що у гуртах завжди має бути хтось, хто роздає всім копняки та тягне за собою весь процес. І це про Юру. Його останній, найсвіжіший і діючий проєкт ми й почуємо на сцені Неформат Фесту.

Octopus Kraft - Культ

А от цей проєкт все того ж працьовитого Юри тепер виключно студійний і виступати наживо більше не планує. Тож ви упустили свій шанс, якщо не відвідали попередній Неформат Фест. У редакції думки щодо того, хто крутіший — наг чи октопус крафт, розділилися, тому на сценах нашого івенту місце знайшлося для обох, а питання поки залишається відкритим.

Backchat - Harbour of Wrecked Arks

Кажуть, їхній альбом вже 5 років як записаний, але де він зараз і чому не вийшов, начебто, не знають і самі музиканти. (Так-так, вас задовбав цей жарт, але й нам чекати не легко!) Ми все розуміємо і терпляче сподіваємося одного чудового ранку таки знайти реліз на Бендкемпі. А щоб очікування було легшим вже вчетверте запрошуємо гурт на свій фестиваль.

Knifeman - Космополит

Це якраз той випадок, коли шкода, що на одній сцені всі не помістяться. З іншого боку, ми б тоді фестивалили пів року, щоб всіх-всіх наживо переслухати та показати нашим дорогим слухачам. А потім знов по колу) Харків’яни не так давно випустили новий міні-альбом, яким довели, що 2 роки очікування були варті того, що вони вміють тримати планку якості та навіть її піднімати, що вони просто неповторні, принаймні у межах України. Адже такого злого металізованого хардкору, до того ж аналогічної якості, ще пошукати треба.

White ward - Love Exchange Failure

Ці одесити точно не бояться експериментувати зі звучанням, і у їх найсвіжішому треці знайшов місце цілий кінематографічний нуар. На фоні української блек-метал сцени вони — точно біла ворона, але ж яка прекрасна. Залишається тільки здогадуватися і чекати кінця вересня, коли ми нарешті почуємо цілий альбом, так доречно оздоблений пустими та холодними фото нічних міст. А оскільки півтора місяця — надто довго (а як по-чесному, ми вже давніше чекаємо на цей реліз), то зможемо почути кілька нових робіт на Неформат Фесті.

Заводь — Уже заря зажглась (часть 5)

Коли йти на схід нашої країни, до Харкова, куди не сунься — блек метал гурт з піснями на вірші українських поетів. Це, звісно, не є щось погане, а той рівень музики, який видають усі ці колективи зробив українську блек сцену відомою на весь світ, так що іноземні коментатори на Ютуб пишуть: "А, ну я відразу зрозумів, що це щось класне, коли побачив поряд слова Україна і блек метал". Вміємо, пишаємося. Але виділитися на такому фоні — задача непроста, і все ж Заводь із нею справляються на відмінно.

Mother Witch & Dead Water Ghosts - Ode to a Cold Heart

Єдиний трек зі старої творчості гурту, що лунатиме на Неформат Фесті. Сумний, тягучий, про особисте. Але що ж нового на нас чекає? Це хороше питання, на яке й самі поки не маємо точної відповіді. Але є гарантований метод її отримати — прийти і послухати, що ж за метаморфози відбулися з творчістю одеситів, та дізнатися, чи залишиться у світлому або не дуже майбутньому місце для темної енергії колективу.

Zukkor Zzov - Me and the Devil

Ексцентричність у нашому зашореному суспільстві чомусь прийнято сприймати вороже і навіть саме це слово несе у собі певний негатив. Але ми до Ренати Кажан та її творчості маємо виключно найтепліші почуття. Адже у 2019 році мало вміти гарно зіграти та заспівати (хоча це все ще основа музичної творчості, на нашу скромну редакційну думку) - треба ще себе гарно подати, аби тебе запам’ятали. І фронтвумен цього колективу прекрасно справляється із цим завданням. Але, повторимося, це лише додаток до вигадливої музики, яку й одним жанром не опишеш, тому просто слухайте.

Kasu Weri - Black Velvet 

Мало який реліз чекали так, як їхній. І чекали довго — цілих 8 років, аби отримати всього 4 треки! З одного боку, це злочинно мало, коли гурт має таку довіру та любов з боку слухача. З іншого, коли це єдиний твій студійний реліз, люди будуть вдячні й за нього. Тож сподіваємося колись таки застати новий альбом гурту, але разом з тим цінуємо кожну хвилину їхніх живих виступів.

Forever Wasted - Red Sky

Малоймовірно, що цей гурт нам ще коли-небудь вдасться побачити на сцені, (бо інакше він би точно був у лайн-апі), але вплив Forever Wasted на українську сладж-сцену, в цілому, і на аудиторію Неформату був справді потужним. Хоча тут все тісно переплелося, бо ж таки колектив вийшов з нетрів форуму, та ще й ділить разом з останнім засновника. Тож це справжня любов з першої ноти. 

***

Квитки можна придбати онлайн від 350 гривень. 

Подія у соцмережах:

https://www.facebook.com/events/342012529787442
https://t.me/neffest19 

Neformat.com.ua ©