Stay Tuned. Листопад-грудень 2020

Редакційні плейлисти з найкращими релізами за останні 2 місяці ми робимо регулярно. І хоча уже вийшов цілий ТОП 2020-го, ми вирішили не порушувати традицію. Але невеликі зміни будуть У цій підбірці звернемо увагу тільки на ті релізи, які до топу не увійшли, аби не повторюватися.

Плейлист доступний на Spotify, Deezer, Apple Music i Youtube Music. 

Волок - Душенька LP

Волок тримає планку якості у своєму похмурому могильному дроуні, а якщо вам цікаві деталі, ось рецензія

 

Обрій - Маятник змінює вектор - за уч​.​Тулим

Ужгородські дез металісти проти консервативних уявлень про метал (які досі існують у 2021), тож об'єдналися на останньому синглі з топовим українським реп-виконавцем - Кулею з Тулим. Дуже вдала робота.

Стримінги 

 

Тулим & Лірика Вітру - Червона кнопка ЕР

Класичний бум-беп, за який ми і цінуємо Тулим, до того ж цього разу на реліз залетів інший київський МС Лірика Вітру.

Стримінги

 

Blasphemy Squad - Blasphemy Squad EP

Надзвичайно очікуваний довгобуд від київських блек/дез металістів, що вийшов перед самісіньким Новим Роком.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Braii - Moth, Not a Butterfly EP

Новий мініальбом київської виконавиці, що створює похмуру та меланхолійну попмузику, особливий тим, що це не просто три пісні, але повноцінна відеоробота тривалістю понад 20 хвилин.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Cyllell - Шовком ночі

Багата харківська земля на блекові таланти, що доводить й останній сингл Cyllell.

 

Dysphoria - Primal Entropy LP

Один з небагатьох діючих в Україні дезкор гуртів презентував четвертий повноформатний альбом. Більше про нього у рецензії

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Grandma'pick - Never Be Without Friends EP

Приємний роковий EP від рівненських Grandma'pick, підкріплений гарними відеороботами. Команда перспективна, тож зичимо їм усіх успіхів.

Стримінги 

 

Hell:on - Scythian Stamm LP

Якісний thrash/death metal від запорізького гурту.

Стримінги

 

Ieschure - Phantoms of god EP

Єдиний український ванвуменбенд у ніші блек металу. На останньому EP Ieschure стає злішою, а її музика — агресивнішою: тексти про класичні світлі образи розповідають у темних тонах, тоді як музика все більше перестає бути схожою на атмосферу дебютного альбому

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music



Këkht Aräkh - Thorns

Миколаївський блековий ванменбенд нагадав про себе синглом з майбутнього альбому "Pale Swordsman", що вийде за підтримки лейблів Livor Mortis та Stygian Black Hand.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Koloah - Vacuus Verus Victoria EP

Відомий київський продюсер не лише випустив приємний приджазований EP Vacuus Verus Victoria, але заразом представив власний лейбл Salon Imaginalis.

Стримінги

 

Merzotna Potvora - Banda Oleksy

Merzotna Potvora анонсували на весну перший повноформатний альбом "Halas Z Pekla" і трек "Banda Oleksy" дасть вам уявлення, що то буде за реліз. Ми вже альбом послухали і запевняємо, що фани гурту будуть просто у захваті, та й не тільки вони.

 

Redemption - Down The Road

Класичний одеський скейт панк, підкріплений атмосферним відеорядом. А ще пісня увійде до альбому "Concrete Logic", який мав вийти наприкінці 2020-го, але це рік, коли постіойно щось йде не так. Tому дуже чекаємо на лонгплей у 2021-му.

 

René Maheu / Pušča split

Дві перспективні молоді західноукраїнські команди об'єдналися на невеличкому спліті. Кожна записала по хорошому треку.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Renevich - Поки не скінчиться кисень EP

Скрімо-виконавиця Майя Реневич несподівано подалася у нішу попмузики. Як для жанру альбом не суперхітовий, але поєднання українськомовних текстів та сумної мінорної музики з приємним голосом Майї точно знайде свого слухача.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Збірка Robustfellow Sampler 2020

Раз на рік у грудні лейбл Robustfellow традиційно демонструє, чим був багатий український андеграунд. Якщо пропустили цю збірку у 2020, обов'язково до неї поверніться.

 

Rude Riot - Поліцейське Свавілля

Київські стріт панки повернулися після досить тривалої перерви у релізах із синглом на актуальну тему поліцейського свавілля в Україні.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music

 

Season of Melancholy - Amber LP

Готичний рок з меланхолійно-романтичним настроєм - кияни Season of Melancholy нарешті спромоглися видати довгоочікуваний повноформатник.

Стримінги

 

Shapoval Sextet - Kobzareva Duma, 1976 LP

Лейбл Shukai робить велику роботу, віднаходячи справжні перли серед старих українських композиторів і виконавців та роблячи їх видимими для ширшого кола слухачів. Shapoval Sextet - ще одна їхня чудова знахідка.

Spotify I Deezer I Apple Music

 

Strike Each Other - Мerciless

Енергія та лють у новому синглі Strike Each Other. Дуже чекаємо на обіцяний повноформатник від хлопців.

Spotify I Apple Music I Deezer 

 

the black sea - Згасає EP

Дніпряни мовчали три роки з моменту виходу дебютного повноформатника, аби несподівано повернутися з новим мініальбомом "Згасає". Все той же чудовий атмосферний блек метал.

 

the Nightchild - Strange Dance

the Nightchild - той, хто береже традиції олдскульного готичного року в Україні, що доводить кожним своїм синглом, зокрема й останнім.

 

Vitauct & White Widow - Organs Of Locomotion LP

Якщо слухати багато нойзу, то з часом починаєш розрізняти за шумом індивідуальний почерк його творця. І тут складно чітко пояснити чому, адже ми переслухали купу подібної експериментальної музики, але запам'ятався найбільше саме Vitauct.

 

zakat95 - rassvet 

Максим Сікаленко, творець проєкту Cape Cod, показав іншу сторону свого таланту - трансовий проєкт zakat95 та перший трек у його рамках.

Spotify I Apple Music I Deezer I Youtube Music 

 

У цю підбірку не увійшли альбоми та EP Dahau Holidays, Pree Tone, Heinali, Severoth, La Horsa Bianca, Octopus Kraft. Докладніше про них читайте у ТОП 2020. 

Попередні плейлисти тут.

Neformat.com.ua ©