Всі релізи грудня на Neformat.com.ua. Частина 1

Зустрічайте останню публікацію із серії оглядів всіх релізів місяця на Neformat.com.ua. Ми розуміємо, що це не найзручніша її форма, а тому будемо пробувати дещо новеньке. Двома статтями ми підіб'ємо музичні підсумки грудня 2017 року, а вже на початку лютого представимо вам оновлений огляд релізів січня. 

Нагадуємо, що це не топ, та і суб'єктивної критики чекати не варто. Ми просто перерахували і коротко прокоментували всі релізи, про які ми писали минулого місяця.

Релізи поділені на альбоми, EP, демо, спліти та інше. Сингли і кліпи ви знайдете у другій частині цього матеріалу, який вийде вже завтра 

Альбоми

Рівненський one-woman блек метал проект Ieschure за підтримки німецького лейблу Iron Bonehead Productions представив слухачам свій перший лонгплей. Подібний реліз цілком можна назвати унікальним для української блек-метал сцени, адже вокал і всю інструментальну частину записала сама творчиня проекту - Lilita Arndt.

Закарпатський метал/хардкор гурт In Movement несподівано розродився дебютним повноформатним альбомом. До релізу увійшло 7 пісень , які продовжили курс, взятий гуртом на міні-альбомі "Ніхто не помре сьогодні" ще у 2015 році.

Після кількарічної перерви вінницький хіп-хоп колектив Падваротня представив слухачам 6 треків у рамках нового альбому.

Дебютний альбом випустив київський melodic black metal проект Three Eyes of the Void. Майже всю музику для релізу власними силами записав музикант Дмитро Квашнін.  

Дебютний повноформатний альбом з'явився і у київського синт-поп проекту Anakard. Кожна пісня, за словами музикантів, це "занурення у різні стани, які ми зазвичай ховаємо та від яких тікаємо".

Також і київський рок-гурт IMIRA випустив свій перший повноформатник. Концерт на честь презентації нового релізу запланований на кінець січня. 

Харківський психоделік-поп гурт nearr представив слухачам новий лонгплей, який виявися досить несподіваним для слухачів, адже тривалий час у соцмережах від гурту не було жодних новин. 

Новий альбом харківського ретровейв проекту Earmake вийшов на британському лейблі Future 80's Records.Це загадкова історія про звичайного робочого космічної станції, який повинен врятувати свою планету. 

Київський пост-панк / дарквейв проект Gentle Ropes (раніше Sad S) після кількох синглів нарешті  випустив дебютний альбом. Новий реліз вийшов на німецькому лейблі Black Verb Records у форматі касет. 

Ні місяця без релізу. Здається, таке гасло переслідує український блек метал проект Inner Suffering, який у грудні залив у мережу ще один новий альбом. Цей лонгплей став вже п'ятим для проекту, починаючи з вересня. 

Львівський проект Пиріг поділився останнім релізом зі свого триптиху "Польовий" - альбомом "Солов'їний". Варто нагадати, що "принциповий догмат запису - аналогове звучання, без використання сучасних дарів прогресу, без обробок під час зведення, та іншого", тобто мова йде про голу акустику.

Київський панк-гурт Метель випустив вже другий повноформатний альбом. Реліз супроводжує новий кліп на трек "После меня", котрий входить до нового релізу. 

Дніпровський ambient / dungeon synth проект Galdur представив свій новий лонгплей у цифровій версії та на дисках лейблу Werewolf Promotion. Всю музику та вокальні партії вигадав і записав творець проекту - Severoth

Останній день 2017 року відзначився одразу кількома релізами. Одним із таких став новий альбом українського готичного колективу The NIGHTCHILD.

Міні-альбоми

Свіжий міні-альбом сумського інді-фолк гурту The Elephants вийшов на лейблі Vidlik. Музиканти звертають увагу слухачів, зокрема, на оновлене звучання свого релізу. 

Український електронний проект Kotra записав спільну роботу з виконавцем Edward Sol - міні-альбом "Sokyra". За цим релізом криється історія про те, як у січні 2014 року музиканти їхали на революційний Майдан у машині, повній складових для коктейлю Молотова, протигазів та інших подібних речей, і гадали, чи пригодиться їм ще й сокира. 

Київський альтернативний гурт August J випустив свій  уже другий міні-альбом, у котрому, як стверджують самі ж музиканти, їм нарешті вдалося добитися власного звучання.

Полтавський психоделічний гурт Me'leron поділився дебютним міні-альбомом, до створення якого активно долучився відомий український музикант Dima Sinoptik

Ужгородський ню-метал колектив DISTiNcT представив слухачам новий міні-альбом, до якого увійшли кілька раніше випущених і вже добре відомих синглів, а також кілька нових треків. 

Дніпровський indie гурт vetka випустив свій перший семитрековий EP. Як стверджують самі музиканти, для них цей реліз – компіляція подорожей, почуттів, музики та поезії. 

Невеликий міні-альбом "Останнє Сонце" подарував слухачам харківський проект svrm. Реліз, до слова, швидко потрапив до топу Black Metal релізів на Бендкемпі.

Демо, спліти та інше

Дебютував зі своїми двома треками noise проект Trumna від творця харківського блек-метал проекту svrm. А от на кінець місяця у проекту вже було 4 видані треки. 

Миколаївський depressive black metal гурт Cuckoo's Nest записав спліт з німецько-американським дуетом Crescent Days. А найближчим часом наші співвітчизники  продовжать роботу над третім повноформатним альбомом "Cuckoo's Nest: Tales of human being", тож цілком можна сподіватися на його появу вже у цьому році. 

Український проект Onuka неодноразово виступав із Національним Академічним Оркестром Народних Інструментів (НАОНІ) і результатом їх співпраці врешті-решт став великий альбом лайвів.

Тернопільський експериментальний колектив Dreadnought записав та залив у мережу свіжу лайв-сесію.  До нього увійшли раніше неопубліковані композиції на перегині старого та нового матеріалу гурту, які найкраще характеризують його сучасне звучання. 

Одеський скейт панк гурт Ragtag випустив спліт із російською хардкор командою Skeleton Hand. Реліз вийшов на лейблі Hypodermic Records.

Напередодні Нового Року лейбл Rotova Porojnina Records видав на касетах одразу два спліти Maläd. Перший - із Facial Purulence, другий - 4 way спліт з Morte Lenta, Dirty Harry та Gorgonized Dorks.

Перейти до частини 2

Neformat.com.ua ©