Neformat Family: Trip Inside Me

Українське музичне підпілля майже не має гуртів, які б зникли безслідно — зазвичай про них є кому й що згадати. Цього разу до фокусу нашої ностальгічної рубрики потрапив інді / психоделік рок гурт Trip Inside Me, який, випустивши лише один альбом, встиг "наслідити" у всіх музичних ЗМІ України, потрапити до кількох збірок і отримав винятково позитивні відгуки всюди, де його чули.

Багато хто знає, що дітище київського творчого союзу Яни Єлишевої та Миколи Одинцова раніше мало назву Ella Yellow і представляло тріп-хоп сцену. Мало ж хто знає, що неправильно вважати ці два проєкти різними версіями того самого, адже, за словами Яни, Trip Inside Me народилися в той момент, коли творчі доробки вже зовсім іншого жанрового напряму охрестили саме цими трьома словами. Крім того, цього разу до дуету доєдналися барабанщик Семен Пепел (також грав у Small Depo) і басист Олексій Андрущенко, що свідчило про серйозні наміри — не лише створити якісну студійну роботу, але й заявити про себе наживо. Хоча, як згодом відверто зізнавалися засновники гурту, живі виступи — не зовсім про них.

"Спочатку це був гурт Ella Yellow, у який робив внесок кожен учасник, який приходив чи покидав його. Але, щоби не грати щось компромісне між смаками кожного з них, було прийнято рішення діяти удвох, поки ми не знайдемо дійсно зацікавлених і талановитих у цій темі музикантів… Для ролі барабанщика були залучені друзі, один із яких бере участь безпосередньо в записі альбому, інший — у підготовці до живих виступів", — писала команда на форумі Неформату.

Гурт дебютував із максісинглом "Goldfish", який вийшов у серпні 2015 року й одразу був підхоплений тодішньою хвилею актуального звуку — такі гурти, як stonefromthesky, R. Roo, Sorrow Leads To Salvation та Leo Cardigan випустили альтернативну версію цієї композиції на Soundcloud. Також на підтримку цього треку тоді ще дует випустив гіпнотичний відеокліп:

Їхній єдиний альбом "Open One Of The Doors", що відчув на собі дотик людей із різних куточків світу, вийшов на публічне світло 22 вересня 2016 року й був презентований на Гогольфесті вже трьома днями пізніше. Запис лонгплею відбувався на домашній студії, із ним гурту дуже допомогли барабанщики Артур Михайленко та Семен Пепел, без яких альбом не був би ритмічним, а звів роботу Саша Кузовлев з Астрахані. Мастеринг альбому відбувся на Studio Krause, у Німеччині, куди доля остаточно перемістила дует засновників і де вони проживають донині.

Без жодного промоушену альбом потрапив до підбірок найкращих альбомів за версією таких ресурсів, як LiRoom, Muzmapa, Karabas Live та інших, а також був відмічений чи не всіма українськими сайтами та пабліками, які писали на культурну тематику, в тому числі, звісно ж, про нього писали на Neformat:

"Що полонить слухача Trip Inside Me насамперед? Звичайно, приголомшливий голос вокалістки і взагалі все, що пов'язано зі звучанням вокалу. Техніка, побудова партії, ефекти обробки — усе це без перебільшення візитівка альбому. Ангельський спів вокалістки — не щось середнє між жанрами dream-pop і ethereal, її голос має справжню силу, що демонструється майже в кожному треку", — писав наш рецензент Вадим Олійников.

Закордонні слухачі теж захопилися свіжим звучанням Trip Inside Me, тому гурт можна було почути на IO Radio (UK), RADIO ANTENNA1, а також прочитати відгук на їхній альбом, написаний по ту сторону кордону, кількома мовами.

Оскільки "Open one of the doors" вийшов лише в цифровому вигляді, до нього можна було придбати невелику книжечку, яка ілюструє кожен трек, аби компенсувати відсутність фізичного зв’язку із гуртом. Усі зображення й малюнки для неї створювала вокалістка проєкту Яна Єлишева. Книга також містила листівку, стікери та посилання на альбом музикантів у форматі WAVE. Пізніше також з’явилися значки із символікою альбому, що вже навіть перевершувало всі очікування від мерч-супроводу.

"Кожна сторінка — це історія з минулого, а також тонка лінія між мріями та реальністю. Кожна пісня — це подорож всередину людини, двері в певний момент життя", — розповідали про це музиканти.

 

Фото з Бендкемпу гурту

 

Згодом Trip Inside Me потрапили до збірки Electric Funeral Cafe Vol​.​III, яка вийшла на легендарному в наших широтах лейблі Robustfellow, із треком "Live Sound". Також вони взяли участь у записі триб'юту "A Tribute to My Bloody Valentine — Forever and Again" (2017), записавши свою версію пісні "In Another Way". Цей проєкт видався напрочуд популярним, адже про нього писали ЗМІ Бразилії, Канади, Мексики, США та Британії, зокрема, публікації з’являлися на Zone Nights, Sound & Vision, Ooyuz, Shoegazer alive9 та інших.

Якщо сказати про долю гурту коротко, то успіх не полишав їх, куди б вони не рухалися, на що музиканти реагували подібно до їхньої натхненниці з фільму Caótica Ana — ховалися в скелі, піддавалися гіпнозу власної музики і все далі падали вглиб себе, поки зовсім не зникли з радарів, залишивши після себе однойменний сайт, який більше нікуди не веде.

Один із перших виступів гурту

Направду, те, що нам здається кінцем, ним не є, бо дует усе ще існує, передислокований у Берлін, він готується до випуску нового матеріалу. За словами Яни, запис першого альбому був "травматичним", дався їй непросто, а тому потребував тривалого аналізу, лише після якого став можливим перехід до фази нового:

"Переїзд змінив наші пріоритети сильно. І ставлення до життя/людей/себе змінив. Плюс сам Берлін із його величезним техно-рухом дуже повпливав на те, яка музику ми почали писати. Тому, тільки повністю відпустивши минуле, я змогла наважитися на запис та зведення матеріалу для свіжого ЕР."

Час відсутності в музичному просторі Яна та Микола присвятили вивченню моушн дизайну та створили власний VR проєкт під назвою Park Érotique, для якого теж писали музику, хоча й під іншим іменем, та люди за цим стоять усе ті ж самі. Плодами їхнього нового захоплення можна буде насолодитися вже із виходом нового музичного матеріалу — артисти обіцяють супроводити його двома створеними власноруч відео й, у такий спосіб, поєднати обидві свої пристрасті.

"Відколи ми заново знайшли себе, наш новий творчий фокус — не зациклюватися на чомусь одному, а спробувати в цьому житті різне і, отримавши новий досвід, створювати щось нове, змішуючи знання із різних областей", — ділиться Яна Єлишева.

Тому переслуховуємо "Open One Of The Doors" та чекаємо на новини!

Trip Inside Me у соцмережах:

https://soundcloud.com/tripinsideme
https://tripinsideme.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/tripinsidemeband/?ref=hl
https://forum.neformat.com.ua/rock/78002-trip-inside-me.html

Раніше у Neformat Family — https://www.neformat.com.ua/neformat-family

Обкладника — фото з соцмереж гурту

Neformat.com.ua ©