Stay Tuned! Українська журба від Sad Novelist

Сьогоднішній плейлист для нас підготував молодий івано-франківський виконавець, чия власна музика балансує на межі постпанку, альтернативного року та трепу.

Одне з моїх джерел натхнення — українська андеграундна музика, що водночас є ліричною, змушує вслухатись та створює особливий дзен думок. Декого з наведених артистів я слухав ще лише уявляючи власний дебют, когось пощастило знати особисто, когось знайшов навмання. Сам же плейлист, окрім способу рефлексії, є символом смутку.

Плейлист також доступний на Spotify, Deezer, YouTube Music і Apple Music.

 

Mistmorn — Сподіваюсь, з тобою все гаразд

Коли я слухаю Містморна, то буквально відчуваю себе. Його творчість створює особливу ауру мислення, і вже пройдені моменти життя я рефлексую наново, розширюючи спектр своїх почуттів.

Ця композиція є моєю улюбленою у дискографії музиканта. Поєднуючи крикливі та меланхолійні особливості виконання, а також специфічну ритміку, вона змушує переходити на інший ментальний підрівень

 

Sleepy Andy — Самотній ft. EasyLover

Для мене Енді є символом українського емо. Його пісні мають специфічний меланхолійний ритм і водночас вони змушують тіло відчувати такт, що непритаманно депресивній музиці. Але Енді вдається водночас занурювати слухача у смуток.

Пісня "Самотній" же ідеально вписується в добірку та досконало відтворює контекст.

 

Майя Реневич — Твій сон, твій страх

Перший та не останній у списку дівочий голос, що зачаровує.

Найнезвичніший жанр з усієї підбірки, що не скасовує її смутного настрою. Легкі та доречні нотки електроніки, цікава структура та ритміка виконання, і сам трек вже припідносить легкий екстаз думок.

 

EasyLover — Крижана ft. Sleepy Andy

Вічно закоханий та у вічній романтичній депресії. Саме цей правдивий образ завжди є у ліричних треках ІзіЛавера і виконує він його чудово.

На мою думку, "Крижана" — найбільший прогрес у творчості виконавця. Пісня, що заїдає у голові цілком, водночас не покидаючи відчуття романтики.

 

Renie Cares — якби

Ця виконавиця з дебютного треку одразу зачарувала відчуттям вітерцю дівочої агонії в тендітному виконанні. Слова настільки легко та прозаїчно створюють розуміння думок з контексту, що попіл би розвіявся з підвіконня без легіту.

 

drimandr — lyho mania

Олександр — унікальний творець, на мою думку. Він — один з меншості, що володіє бездоганною технікою написання лірики, викладаючи контекст на всі сто. Вслухаючись можна почути неймовірну побудову тексту, а розбираючи його, зауважуєш, що кожен рядок на своєму місці, жодного зайвого слова і сенс ідеально доповнений, без відчуття, що чогось не вистачає

Про "лихо манію" без зайвих слів — найліричніше, найпрозовіше, найглибше.

 

Sad Novelist — Поруч.

Наостанок я вирішив залишити саме свою пісню і недаремно, і не просто так саме "Поруч."

Це єдина з-поміж моїх пісень, написання якої просто зникло з моєї пам’яті, й сприймаю я її лише зі слухацької точки зору. Для мене вона завжди звучить вчасно: коли не ввімкну, завжди чаруюсь метафорами, символами, які в багатьох вже закарбувалися, та цим дужим і довершеним відчуттям журби.

 

Ви можете дізнатися більше про українську думерську музику, що доволі сильно перегукується з цим плейлистом, отут.

Більше плейлистів тут.

Neformat.com.ua ©