Кашляючий Ед – Переклад (2018)

Якщо ви хоч раз цікавились україномовним репом, то обов’язково натрапляли на гурт Глава 94, адже ці хлопці одні з небагатьох, хто більш-менш стабільно заряджає свіжий матеріал у маси. Якщо ж ні, скажу пару слів про них.

Львівське дуо, у складі Кашляючого Еда та ванпанчмена, розпочало свою діяльність з 2010 року. Хлопці активно брали участь в онлайн-батлах, випускали сингли, створили об’єднання 322 (код Львова). Все інше ви знайдете у Вікіпедії, а сьогодні я берусь за розгляд найсвіжішого творіння від Кашляючого Еда – альбому "Переклад".

Після декількох прослуховувань всього релізу я помітив, що він увесь зображений на обкладинці. Найбільш акцентовані елементи треків були візуалізовані художником Tabu, тож після прослуховування можемо розгадувати ребуси та знаходити ті чи інші об’єкти, про які нам розповів Ед. Якщо комусь мало пояснення назви "Переклад" у інтро, пропоную подивитись випуск "ПЕС, do it!", де автор розповів про це більш детально.

Цей альбом буде дуже знаковим для Степана, адже він тут наважився на експерименти у музичному та змістовому плані.

По-перше, кожна композиція обзавелась яскраво вираженим вокальним приспівом, чого дуже не вистачає в загальній касі реп-цеху. Ну а що? Вмію і роблю! По-друге, душа вийшла назовні. Були підняті дуже близькі автору теми, для прикладу трек "1991", де розповідається про дитинство Еда. Щирість перед слухачем у вигляді музичного автопортрета. Хочу попередити, що це не той випадок, коли музика підніме в плюс ваш паршивий настрій, навпаки, Степан доб’є його. Реалії без обгортки, акценти на проблемах суспільства, висміювання тупості в цілому – це те, чого варто очікувати на релізі.

Складається враження, що Lil Peep частково реінкарнувався в "Перекладі", щоби розповісти про банальність сірого життя українською. Під цю музику тяжко тренуватись у залі, адже надто багато віскі було випито. Її не крутитимуть на дискотеці, бо багато книг прочитано. Навряд чи вона залунає при романтичній вечері зі свічками, бо ж кохання тут прирівнюється до похмілля. Та не зважаючи на все це ти увімкнеш треки Еда багато раз, та й друзям порадиш, тому що це дуже близьке серцю середньостатистичного смертного громадянина України. Амінь!

Кашляючий Ед (Глава 94) у соцмережах:

1. Iнтро
  2. Знак