Xenotrone видали сингл у новому складі

Сьогодні треш-метал гурт Xenotrone випустив новий сингл – "Stone Cross". До його створення також долучився Келлі Шейфер із американського гурту Atheist.

Першу версію цієї пісні музиканти написали ще в минулому складі, але її кінцевий варіант записали актуальним тріо: гітарист і вокаліст Костянтин Роскосенко, ударник Данило Soulreaper і бас-гітарист Артем Sakiro. Також їхній союз доповнив Келлі Шейфер, вокаліст і гітарист американського гурту Atheist.

"Із Келлі я познайомився в Фейсбуці, коли у нас виходив дебютний ЕР. Ми в гурті всі фанати Atheist, тому для нас честь записатись із ним", – каже Костянтин Неформату.

Келлі погодився на співпрацю з музикантами без зволікань, хоча вона й була непростою з огляду на різні часові пояси. Музикант виконав для Xenotrone два соло.

Звів трек Zolar Czack.

 

На тематичне наповнення композиції вплинула новела Василя Стефаника "Камінний Хрест".

"Лірика пісні про людину, яка не по своїй волі має залишити батьківщину. Хоча тілом вона вже на іншій землі, але її душа досі на рідній землі", – розповідають музиканти.

За їхніми словами, цей сингл уже дає уявлення про те, яким буде наступний альбом виконавців.

"Наш альбом буде сумішшю найкращого від треш металу і прогресиву. Ви почуєте як убойні трешові рифи, так і продумані джазові ходи".

"Stone Cross" – останній реліз Xenotrone напередодні виходу повноформатника, отож лишається лише дочекатися.

Xenotrone – прогресивний треш-метал гурт, який заснував музикант Костянтин Роскосенко в 2021 році, в Дніпрі. Після виходу першого демозапису, колектив заморозив свою діяльність через особисті негаразди й відновив її в 2023 році. Наразі в дискографії гурту демозапис, ЕР й сингл.

Xenotrone у мережі:

https://www.instagram.com/xenotrone_thrash/

Фото обкладинки – надали музиканти