La Horsa Bianca анонсували новий альбом

Харківський психоделічний гурт презентував новий анімаційний кліп на трек "Akinesis" та водночас анонсував свій наступний повонформатник "Polemosophy". 

Реліз "Polemosophy" запланований на 5 січня за підтримки лейбла Weisskalt Records, і особливий цей альбом тим, що гурт не лише записав його на відстані, але й ніколи не грав створений матеріал разом. 

"Цей матеріал я написав у вигляді демок у листопаді-грудні 2022 року, використовуючи в основному синтезатор Yamaha reface CS та бас-гітару. Вийшла така собі сюїта зі скрізними мотивами, де всі треки між собою якось пов'язані. Я роздав усім партії, інструкції та "білі плями" для заповнення, після чого протягом 10 місяців, кожний окремо, всі працювали над ними та записували на імпровізованих домашніх студіях, а я потроху складав докупи записане.

Остаточно звичний процес поставило догори дригом те, що барабани для альбому записувались не першими, як це здебільшого роблять, а останніми — коли ми з Ігорем змогли вдвох зібратись на своїй студії у Харкові", — розповів у коментарі Неформату Євген Манко, мультиінструменталіст і засновник La Horsa Bianca.  

Євген Манко створював анімацію для "Akinesis" протягом трьох місяців 

Для створення кліпу Євген прокачав винайдену для "Сурмів останнього дня" техніку анімації малюнків, зроблених на маркерній дошці.

"Після "Сурмів" я ще робив мікроанімації на кожну пісню з того альбому, головним чином для Spotify Canvas, який в Україні досі не працює, але вони є на ютуб-версії "Diluvian Beat". У цих анімаціях я ставив собі якісь нові завдання — додати колір, додати інструменти, які дозволяють трошки гнути малюнок в цифрі, дослідити якісь ефекти.

А цього разу на додаток до тих невеликих технічних надбань я побудував Коробку. Коробка aka down shooter, aka Pic-O-Matic Mk. I дозволяє, по-перше, фотографувати маркерну дошку зафіксовано з нормальним освітленням, а, по-друге — через те, що дошка зафіксована відносно телефона, на який фотографується — мінімально робити покадрову анімацію", — описує процес роботи музикант. 

За словами Євгена, нова конструкція прискорила ефективність фотографування, однак покадрова анімація та складніші ідеї процес роботи навпаки уповільнили. У результаті, робота над відео зайняла кілька місяців.

Преордер альбому вже стартував у Бендкемпі, також ви можете додати пресейв у свій Spotify

Назва альбому "Polemosophy", як пояснює Євген, це у неточному перекладі з грецької таке собі "знання про війну", персональний досвід, відтак весь реліз присвячений тематиці емоційного стану під час війни. 

Обкладинку для повноформатника музикант створив з довоєнної роботи гуашшю іншої учасниці гурту Ксендзи. На малюнок він наклав надруковане на прозорій плівці фото, що його музикант Кирило Гончар зробив влітку 2022 у розтрощеній будівлі в Ірпені. 

La Horsa Bianca — харківський психоделічний рок/прог-рок гурт. На рахунку команди три повноформатні альбоми, останній повноформатник "Diluvian Beat" вийшов у грудні 2020-го. Це гурт із дуже барвистим звучанням, який вдало відтворює у своїх композиціях ту епоху, коли подібна психоделічна музика була на піку популярності.

Почитати рецензію на дебютний LP "Somatic Schematic" (2018) можна тут.

La Horsa Bianca у мережі:

https://lahorsabianca.bandcamp.com/
https://fb.com/lahorsabianca
https://instagram.com/lahorsabianca
https://www.youtube.com/channel/UCUgWeOFjOzVzfcg8uIiNNjg