The Unsleeping видали новий відеокліп

Наприкінці минулого тижня рок-гурт The Unsleeping представив кліп на композицію "Не сплю".

Сама пісня вийшла синглом 23 лютого 2023 року й увібрала в себе образи того "потаємного й деструктивного, що оселилося в нашій підсвідомості з початку повномасштабного вторгнення". Аби передати це відчуття, творці кліпу вдалися до специфічних художніх і технічних прийомів, зокрема до діджитал-сканування простору й 3D-моделювання дійсності в реальному часі.

Зрежисував відеокліп Роман Волосевич.

"Трек "Не сплю" – специфічний, у ньому відчувається несвідомо темний вайб, присутній цей художній елемент неприємності, disturbing. Мені здається, у нас з Дімою Заглінським [оператором] вийшло продовжити цей настрій у діджиталі. Бо кожну людину лякає, коли щось знайоме набуває дивних рис. Коли один елемент звичної картини враз стає незрозумілим, реальність одразу починає лякати. Так і в цьому відео", – зазначає Роман у пресрелізі.

 

За словами виконавців, попри безрадісну атмосферу композиції, вони підійшли до її створення з любов’ю.

"Це найкрутіший прийом, який ми використали. Наші друзі придумали дуже круту ідею, як реалізувати відео на цю пісню. І хоча з реалізацією в нас були тривалі проблемки через новизну технології, ми змогли його дотулити і запулити! Від групи всієї скажу всім, хто виношує в собі плани або цілі робити музику чи будь-який інший український контент: вперед, це дуже весело!" – додає Женя Мороз, вокаліст гурту.

Музиканти продовжують видавати сингли й утримувати свій завершений повноформатник "у шухляді" до кращих часів. Раніше музиканти розповіли, що не можуть його видати через разючий контраст наповнення альбому й нинішніх реалій.

The Unsleeping – рок-гурт, який створили п'ять уманських музикантів у 2013 році. У 2016 році хлопці випустили перший мініальбом "Somnia" (2016), а пізніше – ЕР "Deviatve" (2018), після чого отримали позитивні відгуки слухачів і критиків, а сам альбом у пресі неодноразово називали одним з кращих українських релізів 2018 року. Після цього про колектив почали запрошувати на великі українські фестивалі.

The Unsleeping у мережі:

https://www.instagram.com/theunsleeping/
https://www.facebook.com/theunsleeping
https://linkpeak.io/l/theunsleeping

Фото обкладинки – надали виконавці