діти інженерів, OMANA, Alice Change і хейтспіч видали сингл

Днями вийшов новий сингл "Тренди", створення якого об’єднало четверо музичних проєктів – діти інженерів, OMANA, Alice Change і хейтспіч.

Тематично пісня окреслює стан музичного ринку в Україні та акцентує увагу на його проблемах, як-то вживання російського контенту, упереджені результати премій, відсутність просування інді-сцени, блокування творчості артистів, які відкрито говорять про війну тощо.

"З самого початку війни мене обурював стан редакторських плейлистів Spotify України, адже вони всі завмерли. Йшли місяці нашої боротьби, а платформи вирішили відверто забити на нас, і в топчартах найвищі позиції займали російські репери", – розповідає Сергій Пухов, бас-гітарист і автор текстів гурту діти інженерів, в пресрелізі.

Саме Сергій зрештою і ініціював створення пісні.

Майже одразу до створення пісні доєдналися хейтспічСергій запропонував ідею спільної композиції учаснику проєкту Дмитру Однороженку. А пізніше також вдалося доєднати гурт OMANA та співачку Alice Change.

"Спочатку стикаєшся з тим, що в кожного різне мислення та підхід. Але, як тільки ми узгодили скелет пісні, то кожен швидко додав м'язів і характеру", – каже Олексій, фронтмен OMANA.

За його словами, створювати пісню в такому великому складі було справжнім викликом.

Наразі музиканти відмітили, що, поки ця композиція втілювалася в життя, ситуація зі стрімінгами дещо покращилася.

"Спотіфай відновив роботу плейлистів, з’являється все більше якісної української музики, яку люди активніше слухають".

Але тема таки залишається актуальною, бо навіть при цьому незалежні артисти щодня стикаються із різноманітними викликами.

Композиція в мережі:

https://share.amuse.io/track/diti-inzheneriv-trendi

Фото обкладинки – надали виконавці