В Україні вже доступний Spotify

14 липня популярний стримінговий сервіс Spotify почав працювати в Україні та ще 12 країнах Європи.На цю подію чекали тисячі вітчизняних користувачів, які до цього були змушені використовувати додаток за допомогою різних обхідних способів, адже раніше він був офіційно недоступним для українців. Зараз же Spotify можна вільно завантажити в App Store і Play Market.

Як йдеться на офіційному сайті компанії, Spotify запустився на 13 нових європейських ринках. Цільовим інтересом, судячи з цього повідомлення, для Spotify був російський ринок. 

"Користувачі на цих 13 ринках приєднаються до 286 мільйонів слухачів Spotify та 130 мільйонів Преміум-підписників, отож це також великий момент для виконавців, які зможуть взаємодіяти з більшою кількістю фанів, ніж будь-коли, у взаємопов'язаному світі", - йдеться на сайті компанії. 

Там же зазначають, що сервіс дасть доступ новим користувачам до 50 мільйонів треків, 4 мільярдів плейлистів і локалізованих та персоналізованих музичних опцій. 

Spotify можна користуватися безкоштовно, також юзери можуть оформити Premium-підписку, що дає доступ до усіх функцій додатку за $4,99 на місяць.Є тарифи Premium для сім'ї ($7,99 на місяць для 6 людей), Premium DUO ($6,49 на місяць для двох) і студентський Premium за $2,49 на місяць.

Особливою принадою сервісу, як зазначає багато його користувачів, є саме плейлисти. Як пише видання AIN, для українського ринку доступні нові плейлисти, створені спеціально для нашого ринку, а саме Top Hits Україна (Top Hits Ukraine), New Music Friday Ukraine, Інді. Окрім того є This Is плейлисти популярних виконавців, серед яких Jamala, ONUKA, alyona alyona. 

Звичайно, українцям будуть доступні персоналізовані музичні рекомендації за допомогою інструментів Daily Mix (плейлист, що поєднує музику слухача з треками, які можуть йому сподобатися), Release Radar (плейлист з новими релізами виконавців, на яких ви підписані чи яких найчастіше слухаєте, оновлення щоп'ятниці) і Discover Weekly (плейлист персональних музичних відкриттів з врахуванням смаку слухача, запрацює скоро).

Діятиме також Spotify for Artists, який дозволить виконавцям краще взаємодіяти зі слухачами, вивчати свою аудиторію тощо. А ще Spotify пропонує інтеграцію з Instagram, тож ділитися улюбленими треками, альбомами чи плейлистами можна буде прямо в Instagram Stories.