Проєкт Dibrowa презентував новий альбом

Відома львівська культурна діячка Ляна Мицько, у рамках власного noise doom, ritual drone проєкту Dibrowa, презентувала нову роботу "Львівчумаміськрембудмеханізація 1761".

"В ніч з 13 на 14 жовтня 2019 року мені прийшов уві сні ангел і сказав, що за 9 місяців я народжу альбом, який спасе людство від апокаліпсиса. Я сказала: хто я така, Господи, щоби перечити твоїй волі.

Підготовка до запису альбому розпочалася в перший день Великоднього посту і тривала 40 днів. Сам запис я проводила в ніч з суботи на неділю Пасхи. Якщо коротко, то вдалося дуже сильно пройнятися і, надіюсь, передати ці емоції в записі. Я прийняла ритуальне омивання у святій річці Полтві… Ну знаєте? Усі ці речі, які має робити дівчинка з Галичини, яка пише дрон. І ще в мене була чарівна паличка, яка передає мої думки безпосередньо в голову іншої людини. Тому, коли я прийшла до звукача і сказала йому: котику, зроби так, щоби "мі-мі-мі", він усе зрозумів і з першого разу звів настільки вдало, що ми боялись вже щось міняти, щоби не псувати цього", — розповіла в коментарі нашому виданню творчиня проєкту Ляна Мицько.

Натхнення авторка знаходила в рідному місті та своєму оточенні. Концепція релізу в настільки глибокому концепті, що він розвивається і далі продовжує жити власним шляхом.

"Я, як культуролог по професії, люблю глибокі концепти (на багатьох рівнях), доходячи до тих, глибоких, що вже починають розвиватись і продовжують жити своїм власним шляхом. Вони роблять творчий витвір загадкою, навіть для самого автора. Тому, не думаю, що зможу розказати вам усе. 

Все міняється і навіть такі поняття, як добро і зло. Старі святині занепадають. І з цього занепаду виростають нові. Все змінюється: або розвивається, або деградує. Якщо тут нічого не розвивається, там розвивається. І одвічним є питання, у що розвиватись.

Копнула глибоко, як могла... А концепт про статую Ісуса серед барахла і хресну дорогу, думаю, слухач зрозуміє сам. Мій реліз для розумних людей", - зазначає Ляна

На титульній стороні обкладинки зображено статую Ісуса Скорботного, що знаходиться зараз в оточенні смітників, майстерень і підприємств на вулиці Зеленій у Львові.

"Список треків на титульній стороні є зображеним у вигляді схеми хресної дороги зі стаціями. Тільки стаціями на шляху до Ісуса є ті самі смітники, майстерні та підприємства. Тому запрошую всіх стати паломниками й пройти цією дорогою", - додає музикантка.

Нагадуємо, восени 2018 відбулася презентація проєкту Dibrowa, про котрий можна детальніше ознайомитися за посиланням.

Dibrowa — сольний ритуал-нойз/дрон проєкт львівської культурної діячки Ляни Мицько, що був заснований у 2018 році. Дискографія нараховує два альбоми: "Emelen" та "Львівчумаміськрембудмеханізація 1761".

Dibrowa у мережі:

https://www.facebook.com/Dibrowa-289901005063976