Дебютний альбом та відео від Ship Her Son

Львівський post-industrial проєкт презентував дебютний альбом "Ratten" та відео на трек "Kunst".

"Накопичилося досить багато музичного бекграунду, який заради експерименту й тесту захотілося направити в написання хоча б одного треку. Я награв на гітарі риф і скинув його Євгену Гордєєву (Kurs Valüt). Женя у відповідь вислав двохвилинну демку. Мене це так надихнуло, що я вирішив зібрати з цього повноцінний трек, але через те, що мені не хотілося, щоб це сприймалося занадто серйозно, я додав всрате соло на прописаній електрогітарі. У якості вокальних семплів заюзав рецепт борщу німецькою. Так з’явився "Vier Liter Wasser (Чотири літри води).

Наступним був "Ratten" з підписами відеоряду з поїздів Інтерсіті: "Дівчина показала, як власноруч зробити подарунок", "Кондитер показала, як зробити іменинний торт". Німецька крута тим, що її мало хто знає, у порівнянні з тією ж англійською, тому як текст можна використовувати будь-яку "дічь". Вона буде звучати грубо, андеграундно та індустріально. Сам реліз, загалом мені видається саундтреком до життя індустріального міста, у якому досить різний і мінливий настрій. Як у спальниках, так і в центрі міста", — розповів у коментарі нашому виданню автор проєкту Антон Шиферсон.

Загалом же робота над релізом тривала два тижні, а за його запис, зведення та мастеринг відповідав Євген Касьян (Kurs Valüt). Обкладинку Антон створив власноруч:

"Я — насамперед, дизайнер за професією, тому це питання якось саме вирішилось. Захотілося відійти від традиційного підходу до обкладинок, пошуків концепцій, складних сенсів і не витрачати забагато часу, тому це просто обведена щуряча голова чорним по білому під назву релізу".

Цікава історія пов’язана зі створенням відео на трек "Kunst":

"Я скинув трек хорошому другу, який є співорганізатором онлайн-фестивалю Інтерсіті та додав текст, який є набором коментарів до трансляції. Через кілька хвилин його вже включили у програму наступного фесту з умовою того, що буде хоч якесь відео. Часу не було, тому я просто почав знімати на айфон усе, що бачив на вулиці, а потім змонтував і зробив постобробку. Днів 5 це зайняло, вступні кадри зняті за ранкову прогулянку із собакою з 3% заряду. Знімав поступово — коли розумів, що вже нема чого додати у відеодоріжку, знову виходив на вулицю в пошуках естетики вуличного мистецтва й міського двіжа".

 

Восени проєкт планує випустити другий мініальбом та презентувати себе наживо.

Ship Her Son — львівський пост-індастріал проєкт створений навесні цього року Антоном Шиферсоном. Дискографія, наразі, нараховує один мініальбом "Ratten", орієнтований на EBM, TBM, Coldwave та Synthpop. Власний жанр автор описує як Dnipropop. Німецьку мову Антон обрав через велику любов до Einstürzende Neubauten, Rammstein, Laibach і Kraftwerk. Також виділяє вплив Front 242, Skinny Puppy, Ministry 80-х, Massive Attack, Swans і перших релізів Combichrist на його творчість. 

Ship Her Son у мережі:

https://www.facebook.com/shipherson
https://band.link/nUoDi