mandarinaduck презентували дебютний альбом

Запорізький інді/шугейз гурт презентував дебютний повноформатний альбом "long life".

"Робота над альбомом почалася відразу після запису минулого EP "Landslide", ще до його релізу. Ми тоді переїхали в нове репетиційне приміщення — з доволі просторого класу в неробочому корпусі однієї зі шкіл із великими вікнами та зеленим простором за ними, до бетонної підвальної коробки місцевого БК на мінус другому поверсі.

Якусь свою роль це, напевно, зіграло в креативному процесі. Навпаки замість очікуваної клаустрофобії, таке "глибинне" відчуження від світу й часу, швидше, заспокоювало та допомагало не поспішаючи відчути репетиційну рутину та витягти з неї те, що нам здавалося цінним", — розповів у коментарі нашому виданню ударник гурту Саша Гуренко.

Щодо проблем, які виникали під час запису, Саша говорить:

"Своєрідним мінусом був нетипово розтягнутий процес запису, спочатку демок і вже потім чистого матеріалу. Крім запису барабанів, в іншому, ми не були обмежені студійним часом, що означало, що, наприклад, гітарних соло було зроблено не один десяток для кожної пісні, де вони є. Але зараз, через деякий час, я не уявляю, як би вони могли звучати по-іншому. Чи означає це, що ми дійсно "щось" знайшли, або просто звикли? Можливо, й те, й інше. Зараз для нас на цьому альбомі все на своїх місцях, наскільки це можливо".

mandarinaduck — запорізький інді/шугейз гурт, що діє з 2008 року. Музиканти випустили три мініальбоми, альбом "long life" (2020) та кілька синглів. Почитати рецензію на mandarinaduck — Landslide (2017) можна за цим посиланням.

mandarinaduck у мережі:

https://mandarinaduck.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/mndrndck
https://soundcloud.com/mndrndck