The Hiraeth випустили перший сингл з нового EP

Київський гурт оприлюднив новий кліп на пісню "Flowers Fade". Пісня стала першим синглом до майбутнього міні-альбому "Flowers In The Case", що побачить світ навесні цього року.

"Flowers Fade" - це, свого роду, гімн ненависті до сучасного світового порядку. Ця пісня закликає слухача відкрити очі на досить очевидні, проте важливі речі: ставлення релігії (не плутати з вірою) до людини, її роль у формуванні масового страху та способи управління соціумом, різного роду психологічні прийоми, які розповсюджуються через ЗМІ. Саме остання теза стала основною візуальною складовою кліпу. Розв’язкою сюжету кліпу є плювок в лице епосі конфіденційності, адже основна мета діяльності сучасної людини – це, незважаючи на жодну приватність, продати свій продукт", — коментують у прес-релізі зміст пісні музиканти.

Кліп був знятий влітку 2019 року у Києві, а його режисером став Володимир Штунь, з яким The Hiraeth раніше зняли кліп на пісню "Puppet". Володимир також співпрацював з командами на кшталт Jinjer, Space of Variations, Infected Rain тощо.

Сама ж пісня "Flowers Fade" була написана досить давно. Її музиканти виконували ще у рамках свого першого туру Україною у 2018 році, окрім того почути її живе виконання можна було на випущеному минулої осені лайв-відео з виступу на The Best Ukrainiane Metal Act 2018. 

Обкладинка для міні-альбому була створена до певної міри випадково. 

"Обкладинка, як і весь інший арт — робота нашого вокаліста. Богдан любить фотографувати у жанрі предметної зйомки. Під час роботи над кліпом він фотографував реквізит і показував результати нам. Ми вирішили, що одне зображення по концепту є дуже близьким до пісні та вибрали його як обкладинку", - розповів у коментарі нашому виданню засновник гурту Ярослав Небожак.

Попри запланований випуск міні-альбому, який, до слова, мав відбутися ще восени минулого року, майбутнє у гурту непевне. 

"Ми планували реліз ЕР на осінь 2019-го, він затягнувся через наступні фактори: 

1) Спершу ми почали роботу з одним звукорежисером, результат нас не задовольнив, і ми вирішили продовжити роботу з кимось іншим. Нас виручив наш друг — Денис Скобель. На цьому етапі ЕР готовий на 50%. Зараз я боюсь загадувати на майбутнє, але сподіваюсь випустити ЕР десь у травні цього року. Згодом після кліпу плануємо оприлюднити ще одну пісню з міні-альбому.

2) Напружена атмосфера всередині колективу та стосунки між учасниками. Взагалі, зараз я не знаю, де буде The Hiraeth через рік, яким він буде і чи збережеться як гурт. Якщо ми продовжимо свій шлях, то це точно буде оновлений колектив зі зміною у звучанні та команді", — додає Ярослав.

За його ж словами, від нового EP варто очікувати певної зміни звучання: 

"Під час написання пісень з цього ЕР ми керувались бажанням зробити їх цікавішими та відійти від стандартних структур. Багато музикальних рішень на міні-альбомі були навмисним виходом із зони комфорту. В період створення ЕР багато слухали та надихались пост-хардкором, емо, маткором 90-х і 00-х (Botch, Breach, Majority Rule, Pg.99), а також сучасним хардкором таким як Code Orange, Knocked Loose, Varials".

The Hiraeth — київський alternative metal гурт, який існує з осені 2016 року. На рахунку гурту міні-альбом, 4 сингли, 3 відеокліпи, тур по Україні та участь в премії The Best Ukrainiane Metal Act 2018. 

The Hiraeth у соцмережах:

https://www.instagram.com/thehiraeth.band/
https://www.facebook.com/thehiraeth.band/
https://thehiraeth.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/thehiraeth
https://vk.com/thehiraeth