системнапотвора випустив новий альбом

Музикант з Одеси Іван Самокруткін, що мешкає у Франції, випустив альбом-пошук під назвою "à la recherche du privation perdu". Реліз вийшов на одеському лейблі Система.

За словами автора, це проєкт-дослідження власних почуттів депривації від рідної для нього мови, а також дослідження досвіду емігранта, який шукає паралелі з його рідною мовою, спільні риси з новою, маловідомою для нього мовою. 

"Цей альбом — дослідження використання нової місцевої мови подібним незвичним чином — мимовільна спроба придушити вираження думок іноземною мовою, заснованого на патернах та конструкціях рідної мови (для респондента), яка має сильний вплив на мислення та, звісно, використання мови. Дослідження враження від зміни мови та культурного коду особистості, глибокого впливу цих змін з такими нюансами як зміна характеру та ритміки мови, нової манери вимови, нових рівнів самоцензури, нових феноменів, нового звучання, нових сенсів. Все засноване лише на суб'єктивних враженнях одного респондента", — розповідає про мовні складнощі та свою роботу Іван. 

Під час створення альбому, Іван також займався художньою діяльністю. Всі його роботи пов'язані із темою труднощів у комунікації, інтеграції у новому соціумі з новою культурною кодифікацією та складнощах у комунікації поза мовою. Серія його робіт була надрукована французьким видавництвом Coppelia Press. Поглянути на них можна за цим посиланням.  

Робота над альбомом проходила у 2018 році у місті Редон у Франції. Цей реліз є дебютним для проєкту. 

системнапотвора у соцмережах:

https://systemnapotvora.bandcamp.com