У Києві пройде вручення другої премії Jäger Music Awards 2019

Незалежна музична премія Jäger Music Awards шукає нові музичні імена в Україні і цьогоріч відбудеться вже вдруге. 

Вручення другої премії Jäger Music Awards 2019 відбудеться 15 листопада в арт-галереї LAVRA. Кількість номінацій незмінна. Ідеологічно вони розділені на дві частини: основні номінації, що відзначають головні досягнення року, та номінація Young Blood для талановитих перспективних артистів. Основних номінацій десять: "Гурт року", "Сингл року", "Відео року", "Хіп-хоп артист року", "Рок-артист року", "Електронний артист року", "Лейбл року", "Подія року", «"Діджей року" та "Внесок в індустрію".

Категорія Young Blood – номінація премії, створена спеціально для підтримки перспективних новачків. Боротися за призи конкурсу Young Blood може будь-який музикант: для цього необхідно заповнити форму на сайті до 12 жовтня. Шорт-лист TOP56 для журі складатиметься з 45 учасників, які набрали найбільшу кількість голосів слухачів на першому етапі голосування. Ще 11 артистів потраплять у цей список незалежно від числа набраних на сайті голосів і локації. Далі в гру вступають члени експертної ради, спільним рішенням вибираючи одного переможця. Ім'я володаря Гран-прі буде оголошено безпосередньо на церемонії нагородження. Думка публіки теж буде врахована – спеціально для цього заснували призи People's Choice. І ще один переможець серед Young Blood буде обраний представниками Jägermeister в Україні.

Правила голосування та подачі заявок груп в категорію Young Blood можна знайти на офіційному сайті премії.

Jäger Music Awards 2019 матиме і деякі новації. 

  • Склад журі. Цьогоріч експертів побільшає і вперше з'являться іноземні гості. Серед них Етторе Фоллієро (Ettore Folliero) – власник агентства Alternativa Events, яке займається просуванням фестивалю Sziget в Італії. А також Саймон де Вінтер (Simon de Winter) – менеджер з Великобританії, який працював з Kwabs, Fink, Tricky і багатьма іншими відомими музикантами. Крім цього, журі поповнить дворазова переможниця попереднього року в номінаціях "Сингл року" і "Відео року" Alina Pash.
  • Нова категорія – міжнародна прожарка нової музики B2B Young Blood. Експерти – наші й іноземні – будуть публічно слухати нові треки молодих груп та неупереджено їх коментувати. Іноземці займуться українськими виконавцями, а українські експерти навпаки – іноземними.

Jager Music Awards - це творчий конкурс для музичних виконавців і гуртів, які представляють некомерційну сцену. Премія виступає за передові явища у музиці та самобутність музикантів, відзначаючи найяскравіших представників незалежної сцени. У попередні роки змагання Jager Music Awards проводилося водночас на території чотирьох країн: Росії, України, Білорусі та Казахстану, але з 2018-го премія для українських виконавців стала окремою. 

Дізнатися імена переможців минулого року ви можете тут.