Гурт Goosła випустив першу демку

Українсько-польський стонер дум гурт представив слухачам своє перше демо "Rite Of Passage". Реліз записувався наживо наприкінці серпня під час Banshee's River Ritual Party в Ольштині. 

Goosła - це поняття яке буквально не перекладається з польської мови. Якщо все ж постаратись, то це означатиме Обряд Волхвів.

"Загалом до язичництва ми мало причетні, але йдеться саме про те, щоб показати відчуття Всесвіту нашими предками (через різного роду ритуали), котрі не мусили мати інноваційних технологій для того щоб здійснювати трансцендентні подорожі", - розповідає учасник гурту Володимир Ляшенко.

Сам він із Луцька, але так виявилось, що опинився у відповідному місці та часі, коли проживав у регіоні Верхня Сілезія, що у Польщі та після того активно розвивається у локальному андеграундному середовищі. 

"Взагалі ми абсолютно спонтанно зустрілись. Початковий формат гурту був у складі чотирьох осіб. Гітара, бас, ударка та ритуальна ударка (дарбука, джембе, рейнстік).

Кожен з учасників - далекий від стоунер дум світу (крім мене). Нас пов'язує щось вище, ніж спільне середовище існування, оскільки всі живуть у різних містах, розкиданих по Польщі, і мають абсолютно музичні різні смаки та вподобання", - додає музикант. 

Альбом був записаним в Ольштині, 24 серпня, коли гурт вперше грав без ритуальної перкусії, оскільки один з учасників покинув гурт. Зараз же Goosła знову діє як квартет. Музиканти експериментують зі звуком та додатковими інструментами, а також взяли курс на новий матеріал та повноформатний студійний альбом.

Goosła у соцмережах:

https://goosla.bandcamp.com/album/rite-of-passage
https://www.facebook.com/goosla1/