Weekly Digest 4-10 листопада

Поринути у фантазійний світ чи охопити руками коліна від непосильного світу реального? Віддати шану легендам чи зацінити їх послідовників? Цього тижня у нових релізах на вас чекає hardcore та crust, blackgaze, doom та death, ну і, звичайно ж, power та heavy metal.

Agnostic Front – Get Loud

Їх називають хрещеними батьками нью-йоркського хардкору, українська вікіпедія іменує Oi! гуртом, а SMMщики concert.ua охрестили їх "лідерами хардроку". З 1982 року, десь краще десь гірше, з перервами, проте Agnostic Front завжди були одним з важливих гуртів у жанрі. Хтось вважає, що їм не варто було повертатися в 1998-му, а хтось зможе лише згадати їх "Gotta Go" саме з альбому того року. Вінні Стігма та компанія плювати хотіли на те все, їм аби пісні про New York співати, давати концерти для family та friends та додавати гроші до свого пенсійного фонду, бо тому ж Стігмі, на секундочку, наступного місяця 64. Хардкор починався як музика молодих та зухвалих, проте то було аж у 80-х. Зрозуміло, що новий альбом Agnostic Front – це circle pit рух по колу, ще одне "дякую" для фанатів за всі роки підтримки та за цей довгий шлях, і вдячні фанати знову підтримають гурт, послухавши альбом.

Spotify | Apple Music | Google Music | Deezer | Інше

 

Blind Guardian – Twilight Orchestra: Legacy of the dark land

"Деякі речі потребують часу. Рим не був збудований за один день, а Толкін не написав "Володаря Перснів" за вікенд в Оксфорді", - такими словами починається прес-реліз нового альбому німецьких павер-металістів Blind Guardian, які нарешті видали довгоочікуваний повністю оркестрований альбом, записаний у співпраці з Prague Filmharmonic Orchestra, який, як це одразу зрозуміло з назви, має великий досвід у роботі над саундтреками. Це великий та заворожуючий power metal епос з цікавим наративом, для глибокого занурення.

Spotify | Apple Music | Google Music | Deezer 

 

Criminal Instinct – Terrible Things 

Прямий як кут, швидкий та панковий хардкор. 14 пісень за менш ніж 20 хвилин. Якби вокал був більш специфічним, Criminal Imstinct з Атланти могли б нагадати вищезгаданий Agnostic Front на піці, у період, коли ніяких гатаго та фо ма фемілі ще й у проєкті не було. Стильний та свіжий хардкор, який хоч теж не зовсім молодняк грає, проте зуби в них ще свої та гострі. Саме такі гурти, як Criminal Instinct мають бути вдячними AF за прокладений шлях.

Spotify | Apple Music | Google Music | Deezer 

 

The Drowning - The Radiant Dark 

Один з death/doom metal альбомів, який точно увійде в топ цього року багатьох шанувальників металу. Валлійці The Drowning - справжні майстри балансу: альбом вийшов чистим, зрозумілим, без зайвих нюансів. Мелодійні гітари поєднуються з важкими рифами, не заважаючи та не перебиваючи одне одного, важкий вокал залишається зрозумілим та доречним. Хітовість альбому зрозуміла одразу, він не потребує двох-трьох прослуховувань, щоб стати улюбленим, проте зупинитися його слухати все одно відразу не вийде. 

Bandcamp 

 

Have A Nice Life – Sea Of Worry 

Ну що, і знову осіння хандра. Have A Nice Life родом з міста Middletown, штату Коннектикут, з населенням менш ніж 50 тисяч людей. "Sea Of Worry" – це другий повноформатний альбом гурту, жанр який можна назвати багатьма словами, що закінчуються на -gaze. Це музика може бути як саундтреком до інколи дуже необхідного кожному плачу в темряві у кутку кімнати, так і стати тією соломинкою, яка не дає глибше впасти в депресію. Це емоційний, красивий та чуттєвий альбом, яким потрібно насолоджуватися. 

Spotify | Apple Music | Google Music | Deezer 

 

Quayde LaHüe – Love Out Of Darkness 

Вийшло прочитати назву гурту? Мені теж не дуже вдається. Quayde LaHüe - це крутий heavy metal, у якому вдало поєднуються моменти жанру 70-80-х років минулого століття. Це не стандартний fist pumping, sleezy heavy metal, тут скоріше blues rock і hard rock, який завдяки вокалу Jenna Fitton, яка є і авторкою лірики, створює потужний щит, за яким твердо стоїть на ногах войовниця. "Love Out Of Darkness веде війну проти пригноблювачів за допомогою Важкого Року", - засвідчує гурт на своїй сторінці на bandcamp

Bandcamp | Spotify | Google Music | Deezer 

 

Slow – VI – Dantalion 

Шостий, як неважко здогадатися з назви, реліз бельгійської funeral doom команди Slow – це наче лягти та перекласти весь тягар існування з плечей прямо собі на груди і повільно відчувати, як здавлює грудну клітину, розламує ребра аж поки не перетворишся на роздавлену комаху. 

Bandcamp | Spotify

 

Wolfbrigade – The Enemy: Reality 

Шведські вовки знову голодні та вже відчули запах крові. "Люди — нарцисична порода, нездатна до реальних змін. Цей альбом — наш спосіб прийняття того факту, що ми всі одна велика зграя, і кожен з нас підкорюється тим самим суспільним нормам, що й усі інші. Як сильно б ми не хотіли бути інакшими. У цьому шаленому тріпі ми всі разом". D-beat, crust, metal з сильним присмаком Motorhead. Wolfbrigade не розчаровують.

Bandcamp | Spotify | Apple Music | Google Music | Deezer 

 

Ulcerot – Necuratu  

Двотрекові демо-записи рідко потрапляють на радар, проте тут спрацювали "сімейні зв'язки". Ulcerot – це проєкт, у якому беруть участь учасники американського гурту Pissgrave та данських команд Hyperdontia та Phrenelith. Музикою те, що вони разом створюють, назвати осмілиться не кожен, проте якщо ви знайомі з творчістю згаданих вище колективів, можете уявити, якого монстра вони створили у колаборації. 

 

Усі тижневі підбірки релізів можна подивитися тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/weekly-digest

Neformat.com.ua ©