ТОП-5 heavy metal релізів 2019 року від Олексія Помінчука (Merzotna Potvora)

Наша рубрика поволі наближається до завершення, та і Новий Рік ню за горами. Тому сьогодні матимемо одразу кілька тематичних топів! Про п'ятірку улюблених хеві-метал релізів за 2019 рік нам розповість Олексій Помінчук, він же Oleksa Vypaskudeń, учасник київського гурту Merzotna Potvora

Mystik — Mystik (Sweden)

Що ви уявляєте, коли чуєте словосполучення "шведські дівчата"? Так, так, саме з таких трьох білявок (і ще один байстрюк на барабанах) і складається гурт Mystik. Але гарно виглядати — це замало для музичного гурту, щоб потрапити до мого топу. Інші складові також наявні у достатній кількості та якості. Прекрасні мелодії та чутливий голос занурять вас у містичну атмосферу. Не пручайтесь — це приємно.

Рекомендовані пісні: "Into Oblivion, Nightmares", "Ancient Majesty", "Lake of Necrosis", "Hellish Force"

 

Midnight Force — Gododdin (Scotland, United Kingdom)

Шотландський гурт Midnight Force з головою занурить вас у середньовічну епоху. Лайтове звучання, повільний та середній темп пісень і влучні приспіви, що припадуть до смаку не тільки поціновувачам хеві. До речі, є у цьому альбомі й пісня про Київ. Але, на жаль, вона не така гарна як деякі інші.

Рекомендовані пісні: "In Lindisfarne It Lay", "Walls of Acre", "Parthia", "Over the Phantom Sea"

 

Grendel's Sÿster — Myrtle Wreath / Myrtenkranz, EP (Germany)

Перше питання, яке виникає при огляді цього EP, – чому так багато пісень? Насправді міні-альбом складається з двох частин, німецькою та англійською мовами. Ці частини майже ідентичні, окрім мови виконання. Мені більше сподобалася версія англійською. В музичному плані це поєднання фолку та хеві. Зазвичай я прохолодно ставлюся до різних дудок та народних мелодій. Але цей міні-альбом мене чимось зачепив. Може, тому, що з інструментів у банди лише класичний рок-набір? Сподіваюся, вони ніколи не візьмуть у руки ті довгасті штуки з дірочками.

Рекомендовані пісні: "Entoptic Petroglyphs", "Winnowing the Chaff", "Cairns"

 

Aphrodite — Lust and War (Canada)

Іще один чудовий жіночий голос. У цьому гурті співає Tanza Speed, також учасниця гурту Outline (у минулому Demona), модель та засновниця speed-clothes — бренду ексклюзивного мерчу; ну де ще ви зможете купити легінси з принтом Toxic Holocaust? "Lust and War" — це дебютний альбом. Простий та легкий спід метал. Є у цих нотах якась магія. Мені зайшло одразу.

Рекомендовані пісні: "Hades in the Night", "The Odyssey"

 

Screamer — Highway of Heroes (Sweden)

Гурт Screamer цього року відзначив своє десятирічне існування. На превеликий жаль, я ознайомився з творчістю "Крикунів" тільки при прослуховуванні цього альбому. Натиснув кнопку Play і протащився. Хтось скаже, що нічого нового хлопці не зробили. Ну той що? Ось колесо. Кругле, накачане, крутиться? Поїхали!

Рекомендовані пісні: "Shadow Hunter", "Rider Of Death"

 

Інші статті серії тут: https://www.neformat.com.ua/rubrika/top-5-inozemnih-reliziv-2019

Neformat.com.ua ©