Fleshgore - Godless EP (2018)

Я завжди дуже прихильно ставився до українських гуртів екстремального ґатунку і з цікавістю шукав щось нове, не зважаючи на технічну недосконалість та одвічну проблему з тим, щоб нормально записатись, яку донедавна мали більшість гуртів. Адже такі умови є викликом для музикантів, які бралися за жанр, що має досить обмежену аудиторію в цілому. До того ж на теренах нашої країни велика частка прихильників екстремальних жанрів взагалі не хотіли звертати увагу на місцеву сцену, задовольняючись іноземними бандами. І десь у 2002-2003 роках я випадково дізнався про те, що існує в Києві гурт Fleshgore. Послухавши їх тоді я був трохи в шоці, їм не треба було давати поблажки  – вони вже звучали якісно, повноцінно і завершено. Відтоді я став прихильником цього гурту.

На новому ЕР "Godless" Fleshgore представили всього п’ять пісень: три свіжі власні треки, а також два кавери.

Власні треки - це впевнений brutal death metal. Музиканти загалом потішили рівнем виконання, як у технічному плані, так і щодо якості запису. Проте не міг не помітити, що гурт намагається шукати щось інше і не продовжує свою манеру звучання, яку вони мали на попередньому альбомі 2016 року "Denial Of The Scriptures" (читай, то було повернення до коренів), який просто голову відривав своєю енергетикою та потужністю.

Перший трек "Godless" має цікаву структуру і в плані гітарної роботи, і у частині барабанних партій, але загалом він лишив приємне враження пісні з великим потенціалом. Маю сподівання, що у подальшій творчості гурт іще повернеться до цього трека і ми зможемо почути допрацьований закінчений варіант. Бо пісня на це заслуговує.

Другий трек "Forgiveness" є таким собі середньотемповим бойовиком, до якого так і хочеться прикрутити аналогії та порівняння з пізньою творчістю Morbid Angel. Лишає по собі досить спокійні враження і, в принципі, для мене є найслабшим треком на цьому релізі. Третій трек "Lord of the Swine" відразу підхоплює своєю динамікою і тримає в напрузі, змушуючи уважно слухати й чекати на розвиток подій. У моєму особистому топі цей трек зайняв друге місце на релізі.

Далі Fleshgore взялись за кавери. Першим іде "Immortal Rites" від ветеранів смертельної справи Morbid Angel з класичного альбому "Altars of Madenss". І це, безперечно, виграшний варіант! Далі маємо потужний кавер "Despoilment of Rotting Flesh" від менш відомих загалу Internal Bleeding (але все ж поважних ветеранів), які у свій час стали прекурсором для появи Slam або Slamming напрямку в Brutal Death Metal. Маю зауважити, що звучання обох каверів таке, ніби їх записували у різний час або на різних студіях.

У цілому ЕР "Godless" лишає по собі позитивне враження і, попри певні недоліки, які я описав вище, сприймається дуже цілісно і слухається, якщо можна так сказати, "монолітно". Всім прихильникам гурту раджу цей реліз до колекції. Також можете сприймати його як певний документ, що засвідчив і познайомив нас з новим ударником гурту Едуардом Літвяковим, котрий зіграв на нових власних треках. Всім же поціновувачам brutal death metal раджу цей реліз як цікавий і достойний.

Fleshgore у соцмережах:

1.Godless 04:24
2.Forgiveness 04:10