Fleshgore – Denial of the Scriptures (2016)

Якщо не брати до уваги Ескобара та гурт Bredor – героїв стародавнього відео, яке увійшло до золотого фонду Інтернет-мемів "Рунета" – одним  з найвідоміших брутал-дез-метал-гуртів України можна вважати киян Fleshgore. При цьому популярність колективу викликана аж ніяк не мережевими відео, а безпосередньо якістю музики, що балансує між такими характеристиками як "відмінна" та "видатна".

Абсолютно все у творчості Fleshgore відповідає негласним канонам брутал-дез-металу – від агресивного дизайну обкладинок та деталізованого логотипу, до класичного звучання і булькаючого гуттуралу з переходом на характерний "поросячий вереск". Мабуть, це той випадок, коли музиканти вирішили дотримуватись стандарту не тому, що так буде простіше, а тому, що вони хочуть досягти рівня, близького до досконалості у своєму улюбленому жанрі. "Denial of the Scriptures" – це вже п'ятий повноформатний альбом гурту, і він винятково гарний у всіх аспектах.

"Відмова від Священних Писань" (саме так перекладається назва альбому) починається відповідно до лейтмотиву – гарматною атакою на релігію "Talk to Me About God". Атмосфера релігійного бліцкригу підтримується за рахунок невблаганної маршової ритміки, що не слабшає, але видозмінюється в суворій послідовності. Далі рівні маршові ритми змінюються відмінним технічним місивом, з якого хочеться виділити четвертий трек "KillingRelapse" як один з тих, що найбільш запам'ятовується (насамперед, за рахунок виключно сильної вокальної роботи, класного аранжування та несподівано доречного гітарного соло в розпалі композиції). Ще одним очевидним хітом є "New Ordeal Comes into the World" – в цьому треку дуже подобається збалансований звук, "риффаж, що рубає" і постійні зміни темпу.

Фінал "Denial of the Scriptures" також вимагає окремої згадки. По-перше, сюди винесли великий трек альбому; не можу сказати, що він найпотужніший чи найоригінальніший, навіть попри очевидне бажання музикантів виділити його за рахунок незвичного вступу та стильної кінцівки. По-друге, на фінішній прямій слухача чекає приємний сюрприз у вигляді каверу на трек "Gorging on Mucus and Bile" нідерландського гурту Pyaemia, який залишив свій слід в історії, записавши лише один, але надзвичайно крутий альбом "Cerebral Cereal" 2001 року.

Чудово, що в наших краях навчилися робити приголомшливі жанрові альбоми – від колдвейву та стоунер-року до брутал-дез-металу та нойзу. Чекаємо, коли хтось із вітчизняних талантів зробить крок далі і стане справжнім музичним новатором. Хто знає, можливо, це будуть Fleshgore? Свого часу Suffocation (так прийнято вважати, принаймні) породили цілий пласт музики одним лише впровадженням брейкдаунів у швидкісний віртуозний дез-метал, а їхні співвітчизники Nile довели, що екстремальний риффаж можна запросто поєднати з будь-якою тематикою, яка тебе цікавить – навіть якщо це історія Стародавнього Єгипту. Загалом завжди є місце для новаторства. Ну а поки що насолоджуємось чудовим брутал-дезом у виконанні київського тріо.

Fleshgore у соцмережах:

01. Talk to Me About God (04:23)
02. InceptionofIncursion(03:38