Severoth видає сингл сповнений надії

Днями блек-метал проєкт Severoth оприлюднив сингл "Сонце Зійде" з майбутнього альбому "By the Way of Light". Це перший реліз виконавця за майже чотири роки.

Музикант підготував цю композицію в межах роботи над своїм майбутнім альбомом.

"Із цього треку я почав, і він задав вектор і настрій для всієї подальшої роботи", – каже Ілля, засновник проєкту, Неформату.

До того ж, саме цей сингл потребував найбільше часу й зусиль Іллі. Він повертався до "Сонце Зійде" упродовж всіх етапів праці над лонплеєм.

У назві композиції закарбовані слова, які музикант якось занотував собі на майбутнє.

"Колись давно я побачив якісь нарізки з інтервʼю президента Ічкерії Джохара Дудаєва, у якому він сказав "росія впаде, коли зійде Українське Сонце". Я зробив собі нотатку на майбутнє, як гарну назву чи тему для треку. І от настав час, коли я цю ідею використав".

За час "тиші", погляди виконавця на власну творчість чи-то підходи до неї не змінилися. Отож він і надалі втілює у своїй музиці те, що йому самому до вподоби.

"Оскільки роблю я все сам, я можу втілити все, що задумав, наскільки це дозволяють мої вміння, досвід і технічна складова. Це не компроміс ідей, а конкретно мої рішення на кожному етапі роботи".

За словами музиканта, його новий альбом зосередиться радше на позитивних речах.

"Я хотів зробити таку музику, яка б надихала людей і давала б їм надію, енергію в їхній щоденній боротьбі. Негативу в світі і так багато, додавати не хотілося."

Анонсований альбом Severoth вийде 22 березня.

Severoth – дніпровський атмосферний блек-метал-проєкт, який створив Ілля Рафальський (Bezmir, Endless Battle, Galdur, Морок) у 2007 році. Дискографія сольної формації налічує п’ять повноформатних альбомів і одну збірку.

Severoth у мережі:

https://www.instagram.com/severothocculta/
https://www.facebook.com/severoth

Фото обкладинки – надав виконавець