"Ukrainian Field Notes" вийшли у форматі книги та музичної збірки

Серія англомовних інтерв'ю з українськими виконавцями нарешті отримала своє фізичне втілення у форматі книги та музичної збірки. 

Ukrainian Field Notes VA — це унікальна благодійна збірка, а ще це музика з історією, що з перших вуст переповідає події, які відбувалися з моменту повномасштабного вторгнення Росії. Вона представляє огляд мінливого обличчя української музичної сцени, продиктованого відключеннями електроенергії та обмеженнями комендантської години.

Ця історія розпочалася як серія інтерв’ю з українськими виконавцями для видання про експериментальну музику A Closer Listen, що й досі тривають. Водночас зараз вона втілилася у повноцінну книгу на майже 600 сторінок, куди увійшли 170 інтерв’ю, проведених куратором та організатором проєкту Gianmarco Del Re протягом року. Матеріали насамперед охоплюють електронну та експериментальну сцени.

Щоб відзначити публікацію, усіх залучених музикантів попросили надіслати трек, написаний після 24 лютого 2022 року.

"Отриманий матеріал відображає щоденниковий характер книги та стосується посттравматичного стресового розладу, вимушеної міграції, розлуки та втрати, і водночас демонструє силу та стійкість українських митців", — йдеться у пресрелізі. . 

Треклист збірки відповідає хронологічному порядку інтерв’ю, перемикаючись від ембієнту та електроніки до класики та експериментальної музики. У результати до збірки увійшли інтерв'ю та треки таких виконавців як 58918012, Gamardah Fungus, Lostlojic, stonefromthesky, Casa Ukrania, Bez Gruntu та інших численних героїв наших новин.

Цей хаотичний музичний порядок укладачі збірки описують словами Сергія Жадана з книги "Небо над Харковом" про те, що війна різко змінює погляди та почуття людей, а ще додають, що сама "Ukrainian Field Notes" є свідченням мінливого звукового та людського ландшафту.

Придбати музичну збірку та саму книгу можна через Бендкемп лейбла система. Окрім того, покупці отримають бонус — цифрові PDF та ePub версії книги. Усі виручені кошти підуть на підтримку фонду Musicians Defend Ukraine.