Паліндром презентує новий повноформатник

Сьогодні, 22 вересня, виходить новий альбом Паліндрома – "Найліпші питання собі".

Як раніше розповідав у коментарях Неформату сам виконавець, усі сім треків з лонгплею "Найліпші питання собі" – це певна фіксація його думок протягом весни-літа 2023 року. А як зазначається у пресрелізі, через ці пісні Степан Бурбан, творець проєкту, передав свій "стан спантеличеності через риторичні питання до себе самого: іноді з надмірним драматичним пафосом, а іноді з бурлескним гумором."

Реліз доступний на усіх стримінгових сервісах

Також варто зауважити, що це перший альбом проєкту Паліндром, записаний з живими інструментами. У нашій попередній новині Степан зазначав, що колектив додає йому відчуття впевненості на сцені, а також подібна співпраця цінна для нього і як обмін порадами та навчання. 

Відтак, за зведення та мастеринг альбому відповідав Монтеск'є (Ігор Хоркавий), музику та слова написав сам Степан Бурбан, а за інструменти відповідали Володимир Гладкий (ударні), Ілля Орлов (бас) та той самий Ігор (гітара). 

"Це в першу чергу "альбом в навушники". Він для одного слухача, тут немає двох джойстиків", – описує альбом Степан у пресрелізі.

Напередодні прем'єри нового альбому, проєкт також представив кліп на останній сингл з нього – пісню "Не торкає". Це історія про стан, близький до вигорання, коли здається, вже нічого не хочеться і не відчуваєш нічого, ніби тіло оніміло від голови до п‘ят, як йдеться у пресрелізі. 

"Я дивлюсь на себе в дзеркало в цьому стані і розумію, що я смішний і деструктивний, я насміхаюся з того себе і розумію, шо моя занепалість висмоктана з пальця. Бажаю всім нам не бути похмурими і деструктивними, бо роботи ше багато, натомість бажаю посміятися зі свого сумного обличчя перед дзеркалом і знаходити виходи з безвиході", – додає виконавець. 

У кліпі Степан зображений з каменем: це і відсилка до Сізіфового каменю, відсилка до каменю з нирки, про який співається в тексті і до втомленої менталочки, яка зараз постійно з нами.

Презентація альбому запланована у низці українських міст (Києві, Ужгороді, Рівному), однак, окремо варто виділити незвичний концерт у Дніпрі (24.09), де Степан ділитиме сцену з одеським постблековим колективом White Ward. Ідея такого поєднання виникла у нашої редакції, адже самого Паліндрома не раз можна було побачити на мерчі цього гурту. Квитки на всі найближчі концерти Паліндрома доступні за цим мультилінком. 

 

Паліндром — проєкт львівського hip-hop виконавця Степана Бурбана, відомого раніше за сольним проєктом Кашляючий Ед. Окрім того, Степан був учасником реп-формації Глава 94, яка нещодавно припинила існування. 

Наразі Паліндром — один із провідних артистів нової хвилі української музики. Десятки й навіть сотні тисяч прослуховувань на головних хітах у Spotify, численні подкасти та інтерв’ю, солд-аути в різних українських містах — усе це свідчить про беззаперечний успіх виконавця і його важливу роль в актуальних культурних процесах в Україні.

За цим лінком ви знайдете наче велике інтерв'ю зі Степаном за вересень минулого року, коли він видав повноформатник "Придумано в черзі". Загалом же на рахунку виконавця уже три альбоми та купа синглів.

Паліндром у мережі:

https://linktr.ee/palindrom

На обкладинці — фото Роми Каймана