Обрій порушує питання імперських практик срср та росії на новому синглі

Ужгородський дез-метал гурт анонсував новий мініальбом "Імперія бидла" та презентує вже другий сингл із нього. 

Як розповідають учасники гурту, вся лірика на мініальбомі присвячена рефлексії на тему сучасного російського фашизму. Це культ війни та перемоги, вождизм, шукання ворога і змови зовні тощо.

Конкретно ж новий сингл "Плавильня" оповідає про практику стирання національної ідентичності.

"Масові репресії, примусові переселення, знищення інтелігенції й тотальна русифікація. Все, щоб перетворити людей різної національності в безлику масу "радянського народу". Це було притаманно радянському союзу, цю ж практику продовжує сучасна росія", — коментує вокаліст гурту Микола Мага.

Повномасштабна війна та підйом української культури на її фоні для гурту стали додатковим стимулом до творчості:

"Перші пів року взагалі не було зрозуміло, чи має це все якийсь сенс. Але через війну стався черговий бум української музики, який показав, що це все дійсно потрібно. Так, стало важче щось планувати, так, ми стали більш розфокусованими, але все одно діяльність гурту триває, час від часу вдається виїхати десь пограти, ведеться студійна робота. Також є бажання трохи змінити свій формат, спробувати щось нове у своїй музиці.

Цього року ми вже встигли видати шумовий реліз "Між до і після", зараз маємо чотири панк-рокові треки. На альбомі ми ще повернемося до більш звичного звуку, де будем мішати старорежимний європейський смерть метал з хардкором. А от куди нас далі занесе, ще самі не знаємо".

Послухати мініальбом "Імперія бидла" повністю можна буде вже 15 вересня, а трохи згодом у фанів гурту буде змога почути весь реліз наживо, адже у вересні колектив відправляється у невеликий тур Україною, що охопить такі міста:

22.09 Чернігів. White Ward, Обрій, Vidmershiy Shmat i Chernihiv Darkjazz Orchestra. Квитки
23.09 Київ. White Ward, Casa Ukrania, Обрій. Квитки
24.09 Львів, Нульовий поверх. Обрій, Vidmershiy Shmat, Perimortem, Все до чаю. Квитки

Обрій — ужгородський дез-метал гурт, створений у 2013 році. Дискографія нараховує два мініальбоми, кілька сплітів, синглів та кліпів. На звучання гурту вплинули такі колективи як Bolt Thrower, Morgoth, Asphyx, Gorefest тощо.

Нагадаємо, на початку року гурт також презентував похмурий кліп на трек "Відьма". Над роликом працювала Катерина Кушнір, відома також як KADRA.

Дізнатися більше про Обрій:

https://linktr.ee/obrij_metal