Активісти "Ukrainian Resistance" уклали благодійну металеву збірку

Нещодавно учасники громадської ініціативи "Ukrainian Resistance" зібрали 28 композицій українських блек-метал-виконавців і випустили благодійну компіляцію "Nation of the Unconquered".

Усі кошти з продажів альбому будуть перераховані фонду "Сталеві Крила".

Ця збірка нерозривно пов’язана з українською музичною культурою, оскільки за її укладенням, як і за створенням "Ukrainian Resistance", стоять саме музиканти. Окрім того, деякі учасники з представлених у ній гуртів наразі служать у лавах ЗСУ.

"Зокрема ті, хто беруть безпосередню участь у боротьбі з російськими окупантами, це фронтмен гурту Kaosophia, Іван, який долучився до одного із саперних підрозділів; вокаліст Kladovest, Дмитро, який брав участь у бойових діях ще за часів АТО і поновив службу з початком повномасштабного вторгнення; гітарист проєкту Mørkt Tre, який знаходиться в строю з перших днів великої війни", – розповідає Андрій Буток, організатор компіляції, Неформату.

За його словами, із деякими гуртами він не має зв’язку саме зараз, тож цілком можливо, що перелік угорі не повний.

Про надання треків Андрій домовлявся з музикантами особисто. Більша частина композицій була попередньо видана впродовж останніх років, однак є й такі, що доступні в цій компіляції ексклюзивно.

"Трек "Foundation of Truth" від Lutomysl був записаний водночас із альбомом "Ecce Homo", проте не увійшов до нього і вперше представлений саме на збірці. Також учасники гурту Infernation заздалегідь надали трек "Manifesto of Hatred" із прийдешнього дебютного альбому "Dark Path of Renunciation", що вийде 1 жовтня. Цей трек присвячений нинішній війні, почуттям ненависті до ворога й жазі до помсти", – додає Андрій.

Нагадуємо, що раніше ініціатива "Ukrainian Resistance" також видала однойменну благодійну компіляцію, у якій були зібрані треки українських дез- і треш-метал-формацій.

"Nation of the Unconquered" у мережі:

https://li.sten.to/nationoftheunconquered

Обкладинка – Анастасія Собіченко