Тулим видає довгоочікуваний альбом

Київський хіп-хоп проєкт нарешті презентує свій четвертий повноформатний альбом "Хмелі-сунелі".

Реліз мав вийти ще у квітні 2022-го, а самі треки переважно були створені в період 2020-2021 років, тож чимало синглів з нього вже можна було почути раніше, наприклад, вподобаний багатьма меломанами трек "По о​р​б​і​т​і". Врешті гурт вирішив таки випустити цей альбом, щоб справжні гурмани могли ним насолоджуватися і трохи відволіктися від того, що коїться навколо.

Як пояснюють виконавці у пресрелізі, "хмелі-сунелі" – це суміш спецій, якими приправлений реліз, що додає йому особливого і неповторного смаку. Це перший реліз київської реп-формації, у якому найбільше представлений тільки один її представник – Куля. І водночас це робота, на якій він відповідав за найменшу кількість бітів. Натомість акцент змістився на співпрацю з іншими бітмейкерами, серед яких BADMAIK, Young Dee, Funky Waves, Stasevich, Markowy. 

Також "Хмелі-сунелі" відзначилися цілим рядом фітів. Наприклад, трек "Перестань" був створений ще у 2015 році під час проєкту з культурного обміну "One Love Hip-Hop Culture" спільно із польською МС Ryfa Ri. За кілька років Куля із Шоном вирішили поміняти інструментал на потужніший і додали хук зі скретчів.

Про окремі сингли з цього альбому читайте у наших попередніх новинах 

А от на другій частині треку "Коло" Куля зібрав супертехнічних МС з України (Лірик, DYKTOR, Лірика Вітру, Pero) а також гостьовим куплетом відзначився добрий товариш з Польщі — МС Sensi з команди Hurragun. Це так званий "posse cut", тобто трек на якому збираються найпотужніші МС і демонструють свій стиль і скіл. Після першого подібного експерименту на попередньому альбомі "НЕТРІпанина" Куля вирішив продовжувати цю традицію, до того ж жоден МС з не повторюється.

За зведення і мастеринг відповідав голландець Mister Personal. Як йдеться у пресрелізі, йому вдалося досягнути того звуку, якого прагнули учасники Тулим, отож цей свій альбом вони називають найкращим по звучанню.

Тулим – хіп-хоп проєкт з Києва, який заснували двоє реперів, RYLEZ та KyLЯ, у 2007 році. На їхньому рахунку чотири повноформатні альбоми, один EP та чимало синглів.

Тулим в мережі:

https://www.instagram.com/tulym_posse/
https://tulym.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/tulymkyiv
https://www.youtube.com/user/TulimKyiv

На обкладинці — фото Slippy Inc